Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Ракови заболявания » Какво е рак?

Механизъм на образуване на рака

Раковото заболяване, както пише О. Мазур в своята книга “Очистване на капилярите”, напомня айсберг. Върхът на айсберга е самият раков тумор и неговите метастази, ако вече ги има. Невидимата подводна част, която е несъезмеримо по-голяма, се състои от корени и основа. Корените на рака са болните вътрешни органи – болен черен дроб, болни бъбреци, бели дробове с лошо дишане, нефункциониращи затворени кръвоносни и лимфни капиляри, лошо дишаща кожа, лошо отделящо дебело черво. Основата на раковия айсберг е начинът на живот, духовната и менталната същност на човека, неговите навици, начинът му на хранене.

При раково болните всички характеристики на вътрешната среда се отличават с понижена енергетика, а това означава несъстоятелна, неустойчива имунна система, податлива на най-различни заболявания, които от своя страна понижават допълнително енергетиката на организма.

Каква е реакцията на вселената, наречена организъм, при така създадената вътрешна среда? Може ли нещо да направи той в своя защита? И как можем да му помогнем в тази ситуация?

Известно е, че

организмът на човека е една саморегулираща се система и при всяко заболяване се старае да се “самопоправи”, да се самовъзстанови, самоизцели. В медицината това е известно като самогенезис.

При раковото заболяване той се опитва да поправи своите функции с помощта на тумора.

Туморът се появява като реакция на организма в отговор на грубото нарушаване на вътрешната среда, на хроничната интоксикация на организма. Интоксикацията с отрови може много бързо да погуби организма. За да не стане това толкова бързо, за да отдалечи смъртта и да удължи живота на човека, мъдрата природа е изобретила раковия тумор като изход от това катастрофално положение във вътрешната среда на организма.

Раковият тумор е зло, но по-малкото зло по сравнение с по-голямото зло – бързата смърт поради отравяне.

По законите на природата мъдрият организъм избира от двете злини по-малката.

Когато черният дроб е болен и не успява да неутрализира огромното количество токсини, създали се в тялото, раковият тумор по някакъв малкоизучен начин компенсира неговата лоша работа. Като плод на наводнения с отрови организъм той също се опитва да ги изхвърля навън, например като гнойни и кръвенисти течения. Така туморът се явява като защитно-приспособителен механизъм на организма.

Възниква въпросът, защо имунната система на човека мълчи и не реагира при зараждането и развитието на раковия тумор?

Защо не мобилизира своите сили за борба срещу него, а реагира така, сякаш го познава и приема. Отговорът е, че раковият тумор не е чужда за организма тъкан. Позицията на безразличие на имунната система не е грешка на организма. Обяснението за нейното бездействие се състои в това, че в раковия тумор няма чужда тъкан, няма никакви чужди антигени. Раковият тумор е защитно-приспособителен механизъм на организма, който му помага да остане жив още известно време при натрупани болести на черния дроб, бъбреците, дебелото черво, белите дробове, кожата, поради неправилно хранене, лоша околна среда, негативно мислене, лошо състояние на духа, постоянно отрицателно отношение към околните и близките.

Възниква и друг въпрос, защо раковият тумор се разкрива сравнително късно

и понякога е толкова късно, че организмът не може да понесе никакво лечение.

Отговорът е, че в началото раковият тумор е малък, сраснал се с останалата тъкан, нищо не притиска и практически не се усеща. Организмът има общи неразположения – силна уморяемост, отпадналост, понякога желание за повръщане, често запек или диария и т. н., все симптоми, говорещи, че всички вътрешни системи и органи боледуват. И най-лошото е, че в този момент не се обръща достатъчно внимание на това положение. А това е едно предраково състояние. Но раковият тумор нараства много бързо, защото средата, която го е създала, е благоприятна за неговото развитие. Той не се подчинява на общите закони на развитие на другите тъкани. И идва момент, когато той е нараснал толкова много, че започва да притиска и да измества “съседите” си. Едва тогава, най-често, става откриването му, съседните тъкани започват да се чувстват “притеснени” и реагират болезнено. Но не винаги; често дори и в този момент човек не взима нужните мерки за собственото си спасяване. Реакцията “боли, боли и ще мине” се оказва пагубна.

Но раковият тумор продължава да трупа в себе си отрови до такава степен, че сам иска да се освободи от тях, започва да ги отделя, а кръвта ги разнася на другите места в организма. Там тези патологични отрови създават нови огнища – вторични ракови тумори или метастази. И през цялото това време имунната система бездейства, защото не ги разпознава като чужда тъкан. Даже още по-коварно, тя самата е отровена и обезоръжена.

Правим тези разсъждения, за да стане ясно на всеки,

че ракът може да бъде много коварен завършек на един многогодишен патологичен и порочен процес на мощна интоксикация на организма.

Но раковият тумор може да се окаже и началото на едно цялостно преосмисляне на всичко, което човек е пренебрегвал и отхвърлял. В такъв случай той би имал положителна роля – привеждане на организма в състояние на вътрешно биологично и духовно равновесие с обкръжаващата среда. Защото лечението трябва да бъде причинно. Трябва да се лекуват корените на злокачествения тумор, за да отпадне необходимостта от него.

Правим тези разсъждения и за да може всеки да подходи осъзнато към раковото заболяване, за може всеки сам да стигне до извода, че е най-добре да не се стига дотам, че раковият тумор да се породи, за да ни “спасява” от собствените ни токсини. По силите на всеки е да се предпази от рак, както и от други болести.

При така направените изводи е логично да се мисли, че

лечението с химически силно действащи препарати и облъчване е крайно вредно за болния организъм.

Понякога това лечение може временно да подтисне растежа на раковите клетки, но за крайния резултат това се оказва само химера и илюзия. Такова лечение се заплаща много скъпо: гибел на клетките на черния дроб, клетките на кръвта, бъбречните структури и други много важни системи, органи и частици, нужни на организма.

Така се завърта порочният кръг на раковата болест. Противораковите химически препарати по своя състав са силни токсини и пораждат още по-силна интоксикация. Лъчевата терапия действително убива раковите клетки, но заедно с това и множество напълно здрави клетки. Освен това тя оставя след себе си милиони и милиарди свободни радикали, които са мощни канцерогени, способни да създадат рак където и да е. А и останалите живи ракови клетки се размножават още по-бързо, което е напълно обяснимо, имайки пред вид създадената още по-засилена интоксикация на организма.

Друг начин на лечение, който се прилага, е оперативният. Хирургическата операция може да доведе да евентуален резултат при начален стадий, когато още няма метастази. Но кой може да гарантира, че няма такива, вече създадени в черния дроб или някъде другаде? Често се оказва, че се оперира или облъчва не началният тумор, а някое негово разклонение. И в повечето случаи след хирургическа интервенция възникват нови рецидиви на рака. Да не говорим, по време на операцията изчезват цели области, органи, огромно количество по-дребни частици на организма. Освен това хирургическата намеса не променя вече създадената патологична вътрешна среда. А и много пъти операцията е последвана от химиотерапия.

Медицината е пълна с противоречия. Бързият ефект понякога замъглява главите на тези, които лекуват, и на тези, които се лекуват, а също и на тези, които произвеждат това, с което се лекува. Затова и досега няма траен успех при лечението на рака. Венозните инжекции, за които много се пише в последно време, имат само болкоуспокояващ ефект и не представляват терапия. Може би те имат известен ефект върху развитието на метастазите; в същото време те променят състава на кръвта, най-често намаляват количеството на белите кръвни телца и тромбоцитите! Много болни са усетили върху себе си резултата от този път на лечение.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Какво е рак?“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 17.10 /събота/ от 18:30 до 20:00 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Септември 2020 октомври 2020 Ноевмври 2020
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2020 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.