Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Обмяна на веществата » Диабет

Антибиотици и диабет

Прекомерната употреба на антибиотици би могла да доведе до развитието на някои заболявания, какъвто е диабетът – смята д-р Лиса Лендимор-Лим от Австралия. По време на изследванията за своя докторат по химия тя решава да проучи историите на всички болни с диабет, проявен клинично преди 23-годишна възраст.

Тя открива, че колкото повече детето е излагано на антибиотици, вътреутробно или в ранното детство, толкова по-голям е шансът за развитие на диабет в ранна възраст. При дете, развило диабет на 6 години, преди края на първата година от живота му са били назначени 5 курса с амоксицилин, 2 през втората година и 3 през третата и четвъртата. Освен 9 други антибиотични курса това дете е получавало и цефалоспорин, антихистамини, мощни лекарства против повръщане и болки в корема, бактрим – мощно противобактериално средство. Това безразборно предписване на антибиотици днес се среща доста често.

Множествените антибиотични курсове водят до селекциониране на резистентни микроорганизми, така че когато наистина има нужда от лекарството, то няма да има ефект. Например резистентността на вътрешноболничните щамове стафилококи към антибиотици в Атина се покачва с всяка изминала година с около 50 на сто, а при пеницилина тя вече е 80 на сто.

Лин МАКТАГАРТ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Диабет“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.