Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За семейството

За семейството » За вас, родители!

Първият поглед е съществен

Ако има магнетизъм в контакта между бебето и майката, това е основата за доброто развитие на новороденото.

Това е първият поглед, разменен между майката и нейното новородено. При раждането бебето изживява шок и крещи. След това то отваря очи и се вглежда в своя нов свят. Неговият поглед е неясен, дълбок и много особен. Тъй като бебето до раждането си е „гледало“ света от корема на майка си, неговият поглед е още изпълнен с така нареченото „вътрешно виждане“.

Какво дава първият поглед?

Първият поглед има за цел да даде сили на бебето, да му позволи да приеме своите първи напътствия в новия свят и допринася за създаването на майчински и бащински връзки. Родителите, които не са очаквали поглед, изпълнен с тъга и стъписване са развълнувани. Те имат думи, жестове, за да приемат своето дете.

Как родителите да се подготвят?

Родителите трябва да се подготвят за този първи поглед. При нормално раждане магията на първия контакт действа естествено. Но когато раждането е силно медикаментозно, родителите не трябва да се колебаят да помолят лекарите или акушерките да ги оставят няколко мига със своето бебе, време да се открият и да се „фиксират“ с нежност. Срещата се осъществява от първия контакт между новороденото и неговите родители.

Ако бебето е много поспаливо по време на своето раждане, нищо не е загубено. Майката няма да пропусне първия поглед. „Предпогледът“ не е само подарък точно след раждането, но ако това е така, това е моментът, когато той е най-силен. Родителите разполагат с много дни, за да запазят интимните моменти със своето дете.

Ако детето се ражда с цезарово сечение, майката трябва да поиска да види своето дете.

Първият поглед не заменя другите контакти, той ги обогатява. След раждането, бебето, поставено на корема на майка си, се успокоява, което благоприятства нейното включване в живота му. Тя го милва, масажира го, гледа го, говори му. От своя страна, новороденото я детайлизира със своя поглед, със своите очи. После ароматът на нейните гърди ще го привлече и то ще започне да бозае.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За вас, родители!“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2021 декември 2021 Януари 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.