Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За семейството

За семейството » За вас, жени!

Естествени бои за вашата коса

Химическите бои за коса не са безвредни и действително понякога могат да предизвикат нежелани реакции на организма. Затова на Вас и на останалите наши читателки предлагаме начини как да си приготвите някои видове бои на билкова основа.

Боя за тъмноруса коса

Вземат се сурови или изсушени шлюпки от напълно узрели орехи - 4 супени лъжици се остават да врат 20 минути в 1 литър вода и като изстине, се прецеждат чрез леко изстискване. Употреба: след като се измие косата /най-добре с помощта на жълтък от прясно кокоше яйце/, тя се измива с топла вода и накрая се изплаква с отварката от орехови шлюпки. След това главата се завива хубаво със сух пешкир, за да изсъхне косата. Такова измиване може да се прави веднъж или два пъти седмично.

Боя за тъмнокестенява коса

Вземат се 500 г зелени черупки от току-що узрели орехи, 20 г готварска сол и 2 литра вода. Дребните зелени черупки се счукват в хаван и се заливат в емайлиран съд и на тих огън врат 3-5 часа, като на място на изпарилата се вода се долива нова, за да остане 2 литра. Като изстине, се прецежда чрез леко изстискване, за да пуснат черупките всичкия си сок. След това отварката се вари, докато стане 500 грама. В получената отварка, ако косата е суха, се слага 10 мл спирт от аптеката, а ако косата е мазна - 15-20 мл. Получената боя се държи захлупена в стъклен съд, за да не изгуби силата си.

Боя за кестенява коса

Това става много добре с помощта на орехови листа. В тенджера от 5 литра се слагат 2 двойни шепи орехови листа – сушени или зелени, няма значение, и се оставят да врат 10 минути. След това в отварката се пуска парче зелен камък, голямо колкото лешник, водата изведнъж потъмнява и се снема от огъня. След това в същата отварка се мие косата с тоалетен сапун, а с чиста вода се изплаква. Прави се веднъж седмично и постепенно с времето косата придобива все по-хубав кестеняв цвят.
Забележка. Ако искате косата Ви да придобие по-черен цвят, прибавете 100-120 г маслини, счукани с костилките, и ги сложете в същата отварка да врат още 10 минути.

Боя за черен цвят на косата

200 г маслини се счукват с костилките и се варят в 3 литра вода, докато стане на половина. Като изстине, се прецежда и се налива в добре запушено шише, като се прибави и 5-10 г египетска къна.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За вас, жени!“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

август 2021 септември 2021 Октомври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.