Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Нервна система » Нервно изтощение

Изтощаване на нервната сила

Изтощаване на нервната сила

Ако не предоставяте на нервите достатъчно храна, кислород, сън, а им давате стресове, напрежение, прекалено много работа, емоции и възбуди, гняв, безпокойства, завист, недоброжелателство, алчност, избухливост и мъка, ако подлагате мускулната система на прекалено напрежение, ако по някакъв начин изразходвате нервна сила повече, отколкото органите я създават, естественият резултат ще бъде нервното изтощение.

Ако ставате сутрин, чувствайки вялост и умора, ако чувствате, че годините минават бавно, че бъдещето изглежда безнадеждно и се чувствате нещастни, значи нещо недобро става с вашата нервна система.

Опасни сигнали за слаба нервна сила

Ето главните и най-опасни сигнали, които предупреждават, че вашата нервна сила е много слаба.

  • Равнодушие. Приемате без реакция ударите на съдбата? Слабата нервна сила е изтощила честолюбието ви и ви прави психически и физически лениви, готови да се примирите с бедността или ниския стандарт на живот, не правейки никакви усилия, за да ги преодолеете. Инициативата, въображението, ентусиазмът и самоконтролът са недостатъчни.
  • Нерешителност. Склонни ли сте да позволявате на другите да изпълняват вашите намерения вместо вас? Човек със слаба нервна сила се подчинява леко. Другите могат да го завладеят с мисли до такава степен, че той наистина се превръща в човешки робот.
  • Съмнения. Съмнявате ли се тайно в своите способности? И съмнявате ли се в искреността на тези, които искат да ви помогнат? Слабата нервна сила често се характеризира с оправдания, за да се прикрият или обяснят собствените неуспехи. Това понякога се изразява във вид на завист или критика към тези, които са здрави или пълни с успех.
  • Безпокойство. Страдате ли от хронично безпокойство? Това е основен признак за ниска нервна сила, което може да доведе до нервно разстройство. Безпокоящият се човек е от най-жалките хора на земята, живеещ в постоянен страх. Безпокойствието изтощава жизнените сили и състарява преждевременно.
  • Свръхпредпазливост. Чакате ли някакъв определен момент, за да започнете да прилагате своите идеи и планове в живота, не се ли превръща чакането в постоянен навик? Когато нервната сила е ниска, песимизмът е голям, погледът е обърнат към негативната страна на всяко обстоятелство, мислите и разговорите се въртят около възможния неуспех вместо да се съсредоточат върху възможността за успех.

Каквато нервната сила, такова и човечеството

„Нерви“ – вие чувате за тях навсякъде. Лекарят говори на своя пациент: „От вашите нерви е.“ Чувствителните жени се оплакват от своите нерви. Всеки ден слушате за делови хора и професионалисти с нервно разстройство, слушате родители, които казват за своите деца: „Нервите му са лабилни, не мога да му се карам.“

Вие виждате проявата на „слабите нерви“ навсякъде – на улицата, в работата, в театъра, в киното, в училището, в института и особено в къщи, във вашето собствено семейство. Телевизорът работи до късно през нощта. Хората са жадни за насилие. Нервите на повечето хора са изтощени до такава крайна степен, че трябва да се стимулират с образи и звукове на убийства, кръв, мъчения, разстрели и изнасилвания.

Колкото една страна е по-напреднала, толкова животът там е по-интензивен, толкова нейните жители са с по-изчерпана нервна сила. Така най-прогресивните нации в света са с най-голям брой нервно разрушени хора. Препълнените психиатрии и психодиспансери доказват това; освен това половината от болничните легла в тези страни са заети от хора, страдащи от нервни разстройства.

Най-големите авторитети по психическо здраве твърдят, че ако количеството психични заболявания продължава да расте с такива темпове, след по-малко от стотина години няма да има човек, който да не е станал жертва на някакво психично отклонение.
Милиони хора имат по-ниска от нормалната нервна сила и като следствие страдат от безкрайни ограничения и физически нарушения, които правят техния живот ужасен.

Когато хората нямат нервна сила или нервна жизнеспособност, те отначало приемат по-слаби стимуланти, за да оцелеят в живота – тютюнопушене, кафе, черен чай, кока кола. Колкото по-голям е нервният упадък, толкова по-силни са стимулаторите: алкохол, таблетки, наркотици.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Нервно изтощение“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 6.11 /петък/ от 19:15 до 20:300 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Февруари 2021 март 2021 Април 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.