Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Заболявания

Заболявания » Заразни и инфекциозни » Простуда

Простуда лечение

Природелечение

То включва цял комплекс от въздействия върху простудата, спазвайки индивидуалния подход и съобразявайки се с всеки конкретен случай. Какво трябва да се направи, когато се появи първият признак на простудата? Хората с по-слаб организъм /изтощените, малките деца и възрастните/ е най-добре да пазят легло и почивка, да се затоплят.
След това е най-добре да се спре храненето и разумно да се увеличат течностите. Тъпченето на болния с храна е сигурен начин болестта да бъде продължена и да се позволи да прерасне в пневмония или друго заболяване. Това важи не само за простудата, но и за всяко друго заболяване.

Малцина разбират важността от спирането на всякаква храна, докато признаците не бъдат потушени. Това е природен закон в биологичния свят и на него се подчиняват всички животни. Човекът, като част от него, не бива да прави изключение.

За да се ликвидират пристъпите на болестта, е необходимо също така да се открият очистващите пътища: да се очисти храносмилателния тракт, черния дроб, белите дробове, бъбреците, кожата. Да се наблегне на изчистването на дебелото черво, като няколко подред, вечер дни се правят клизми с помощта на иригатор, с топла вода, отвара от лайка, топла прясна или стара /престояла 5-6 дни/ урина.

Ако температурата не е много висока да се направят затоплящи масажи с безсолна домашна мас на гърба, гърдите, стъпалата. Добре е още да се затоплят краката в леген с търпимо гореща вода с морска сол. След това да се изпие горещ чай от липа. Той предизвиква изпотяване. Следва енергично обтриване на цялото тяло с хавлиена кърпа и обличане на топли, сухи дрехи. След известна почивка процедурата се повтаря. Ако това се направи 2-3 пъти през деня, състоянието рязко се подобрява.

Повече за тези процедури може да се прочете в Кн. 1 и Кн 2 на Енциклопедия за здраве “Дар”. Очистването на организма и неговите клетки от шлаките, укрепва имунната система и стимулира неговите резервите.

Ако терапията бъде строго медикаментозно, каквато е обикновената практика, организмът може да се освободи само от един вид микроб или вирус, но ще остане място за други в замърсената вътрешна среда. Острите и опасни явления могат да изчезнат, но те ще бъдат заместени с хронични заболявания, които често са нетипични, трудно се подават на диагноза и лечение. С други думи, лекарствата вкарват болестта навътре, като в същото време са безсилни да отстранят първопричината: интоксикация на организма.

Трябва да се знае, че простуда не е просто и невинно заболяване. Тя е началният признак на серия от заболявания, която водят, в крайна сметка, до смъртоносни състояния като туберкулоза, рак на белите дробове или други дегенеративни болести.

Между първата простуда в детска възраст и смъртта от рак има цяла верига от признаци: простуда, кашлица, възпалено гърло, главоболие, безсъние, обложен език, умора, лошо храносмилане, запек, лошо настроение, мрачно предчувствие, безпокойство, нервност и др., които са все кризи на токсемията /отравянето/.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Простуда“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация е на
15 ноември (петък)
от 19:15 до 20:30 ч. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

КАЛЕНДАР НА ПОСТИТЕ
за 2019 година За постите

Октомври 2019 ноевмври 2019 Декември 2019
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2019 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.