Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Заразни и инфекциозни » Простуда

Простуда лечение

Природелечение

То включва цял комплекс от въздействия върху простудата, спазвайки индивидуалния подход и съобразявайки се с всеки конкретен случай. Какво трябва да се направи, когато се появи първият признак на простудата? Хората с по-слаб организъм /изтощените, малките деца и възрастните/ е най-добре да пазят легло и почивка, да се затоплят.
След това е най-добре да се спре храненето и разумно да се увеличат течностите. Тъпченето на болния с храна е сигурен начин болестта да бъде продължена и да се позволи да прерасне в пневмония или друго заболяване. Това важи не само за простудата, но и за всяко друго заболяване.

Малцина разбират важността от спирането на всякаква храна, докато признаците не бъдат потушени. Това е природен закон в биологичния свят и на него се подчиняват всички животни. Човекът, като част от него, не бива да прави изключение.

За да се ликвидират пристъпите на болестта, е необходимо също така да се открият очистващите пътища: да се очисти храносмилателния тракт, черния дроб, белите дробове, бъбреците, кожата. Да се наблегне на изчистването на дебелото черво, като няколко подред, вечер дни се правят клизми с помощта на иригатор, с топла вода, отвара от лайка, топла прясна или стара /престояла 5-6 дни/ урина.

Ако температурата не е много висока да се направят затоплящи масажи с безсолна домашна мас на гърба, гърдите, стъпалата. Добре е още да се затоплят краката в леген с търпимо гореща вода с морска сол. След това да се изпие горещ чай от липа. Той предизвиква изпотяване. Следва енергично обтриване на цялото тяло с хавлиена кърпа и обличане на топли, сухи дрехи. След известна почивка процедурата се повтаря. Ако това се направи 2-3 пъти през деня, състоянието рязко се подобрява.

Повече за тези процедури може да се прочете в Кн. 1 и Кн 2 на Енциклопедия за здраве “Дар”. Очистването на организма и неговите клетки от шлаките, укрепва имунната система и стимулира неговите резервите.

Ако терапията бъде строго медикаментозно, каквато е обикновената практика, организмът може да се освободи само от един вид микроб или вирус, но ще остане място за други в замърсената вътрешна среда. Острите и опасни явления могат да изчезнат, но те ще бъдат заместени с хронични заболявания, които често са нетипични, трудно се подават на диагноза и лечение. С други думи, лекарствата вкарват болестта навътре, като в същото време са безсилни да отстранят първопричината: интоксикация на организма.

Трябва да се знае, че простуда не е просто и невинно заболяване. Тя е началният признак на серия от заболявания, която водят, в крайна сметка, до смъртоносни състояния като туберкулоза, рак на белите дробове или други дегенеративни болести.

Между първата простуда в детска възраст и смъртта от рак има цяла верига от признаци: простуда, кашлица, възпалено гърло, главоболие, безсъние, обложен език, умора, лошо храносмилане, запек, лошо настроение, мрачно предчувствие, безпокойство, нервност и др., които са все кризи на токсемията /отравянето/.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Простуда“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 6.11 /петък/ от 19:15 до 20:300 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Януари 2021 февруари 2021 Март 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.