Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Детски болести » Други

Паразити при децата

Паразити при децата

Признаци

Наличието на паразити в тялото на детето може да бъде проявено външно с различни признаци, например: гадене, слабеене, малокръвие, главоболие, разстройство, на нервната система, умора, спад на имунната система, изменения в кръвта, увеличен черен дроб и др. Разбира се, в това състояние е най-добре детето да бъде прегледано от лекар природолечител.

Лечение

Тук предлагаме малко познат, но много оригинален начин за лекуване от паразити, описан в литературата като безпогрешен и ефективен.

Рецептата, която се препоръчва, е много проста. Трябва да се набави 5-звезден коняк, английска сол от аптеката и някакъв билков чай. След като детето вечеря по-рано, около 19 часа, трябва да легне да спи около 21 часа. В 2 часа през нощта майката го събужда. Тя е разбъркала предварително 2 суп. лъж. от коняка с 2 суп. лъж. от подсладен билков чай, след което дава на детето да изпие 2, най-много 4 суп. лъж. от сместа.

Огладнелите през нощта паразити поглъщат тази смес и се “напиват”, което им пречи за определен момент да се прилепят отново към стените на червата. Това трае около половин час. През това време майката дава на детето слабително средство и го слага на затоплено гърненце. Дозата на слабителното /английска сол, рициново масло/ се подбира така, че да подейства в този половин час; целта е да не “изтрезнеят” паразитите.
Глистите /острици, лямблии, аскариди и др./ могат да излязат още през първата нощ. В този случай са необходими още няколко процедури, като след десетина дни те са повтарят профилактично. Ако паразитите не излязат през първата нощ, процедурата се повтаря, докато не настъпи ефект. Това може да стане на 3-я, 5-я или дори на 7-я ден. След около една седмица се провежда профилактично чистене.

Внимание. За възрастни може да се приложи същата процедура, но дозата се увеличава двойно: пият се 4 суп. лъж. коняк и 4 суп. лъж. подсладен чай. Дозата на слабителното е такава, че да подейства след 1-2 часа.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Други“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 6.11 /петък/ от 19:15 до 20:300 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Март 2021 април 2021 Май 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.