Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Шест добродетели никога не трябва да изоставят човека, това са: правдивост, щедрост, прилежност, независтливост, прощаване и стоицизъм.
Махабхарата

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Заразни и инфекциозни » Паразити в тялото

Паразити в тялото

Паразити в тялото

Присъствието на паразити в тялото не е нито рядко, нито безобидно явление в нашето всекидневие. Най-често това са чревни паразити или глисти, малки или дълги. Особено опасни са тениите /свинска, говежда, кучешка/, трихинелозата, анкилостомиазата и др. Те се разпространяват чрез яйцата, снасяни от паразитите, и са плод на лошата хигиена – лична, битова, а така също чрез заразено месо, зеленчуци, плодове. Хората обаче могат да се заразят с паразити още по време на своето раждане. Поразените места обикновено са слузестите органи: очи, нос, уста, вътрешности, кожа. Постепенно заразяването става общо. Те са първопричина за много заболявания.

Симптоми

Болните имат болки в стомаха и червата, гадене, повръщане, разстройство, често отслабват, развиват анемия. Към 6-месечна възраст при децата може да настъпи изтощаване на задстомашната жлеза и да настъпи диабет. Понякога за опаразитяване може да се съди по избилите пъпки, себореята, различните петна, ранните бръчки, напуканите пети, чупещите се нокти. Инфекцията може да се изрази и в чести ангини, синузит, хронични тонзилити, полипи. При жените признаците са възпалени яйчници, болезнена менструация, умора, възпаление на бъбреците и пикочния мехур. У мъжете може да се появи простатит, импотентност, цистит, пясък в бъбреците.

Изброените по-горе здравни неблагополучия могат да се дължат и на други причини, но лекуващият лекар не бива да пренебрегва възможността за наличие на паразити в тялото.

Често опаразитеният няма никакви характерни оплаквания.

Открития, заслужаващи внимание.

Д-р Хълда Кларк, лекар от Канада, е изобретила специален уред, наречен синхрометър. Този уред позволява да се посочат местата в тялото, където са натрупани токсините и червеите-паразити. Изобретателката установила, че именно те са причина за повечето болести, включително раковите заболявания; например тя открила, че телата на хората, болни от рак, са пълни с паразити и токсини.

Д-р Х. Кларк направила най-напред изследвания върху себе си и била потресена. Според показанията на синхрометъра целият й организъм бил замърсен с различни видове паразити: от бактерии до глисти. Тя решила да започне да търси начини, с помощта на които да изчисти тъканите си от тази мръсотия.

Лечението

Ако паразитите се открият рано, лечението е успешно. Занемареното заболяване обаче изисква много упоритост, понякога хирургическа намеса, която не осигурява стопроцентов успех. В отделни случаи смъртността може да достигне 25 процента.

Народната медицина прилага вътрешно сурови тиквени семки, чеснов лук, комбинирани със сол и оцет, клизми.

След дълги опити споменатата по-горе американска лекарка предложила свой метод за лечение на всички видове глисти и техните яйца, на гъбичките и патогенните микроорганизми. В неговата основа са зелената обвивка на ореха, пелинът и семената на карамфила.

Настойката от обвивки на орехи.

  • 1 ви ден – 1 капка на 100 мл вода; 2-ри ден – 2 капки на 100 мл вода. Прибавя се по този начин по 1 капка до 5-я ден, като препоръката е настойката да се смуче в течение на 15 минути, а не да се изпива наведнъж. След тази подготовка дозата трябва да се увеличи рязко от 6-я ден: 2 ч. лъж. настойка на 50 мл вода. Пие се два пъти на ден в продължение на още 5 дни. По-нататък се взимат по 2 ч. лъж. веднъж на ден в продължение на 1 година.

Пелинът се използва, след като е узрял. Приема се в сух вид на прах и се пие с обикновена вода. Листенцата и плодовете на билката се изсушават и смилат.

  • Дозата на един прием е половин чаена лъжичка. През 1-я и 2-я ден се приема една доза от половин лъжичка прах с неголямо количество вода; на 3-я и 4-я ден: 2 дози; на 5-я и 6-я ден: 3 дози. Така дозите се увеличават, докато не се достигне до 7 дози на ден или за 14 дни. След това се приемат 7 дози веднъж в седмицата като профилактика в продължение на 1 година.

Семената на карамфила се смилат или се дъвчат.

  • Дозата за един прием е колкото 1 грахово зърно или 1/3 ч. лъж., преди ядене. През 1-я ден се приема 1 доза; на 2-я: 2 дози. От 2-я до 10-я ден дозата се взима 1 път седмично 3 дози наведнъж през цялата година.

Д-р Кларк препоръчва да се взимат наведнъж и трите компонента: настойка от орехи, пелин и карамфил. Ако един от тези компоненти липсва, лечението може да започне и без него. В Здравен център Дар се предлагат трите компонента, като комбинация. Могат да се вземат и поотделно.

Тази комбинация позволява ефективно да се очисти организмът от паразити и гниещи инфекции, които виреят и се размножават най-добре в нечиста среда, в организъм, пълен с токсини. Пречистеният организъм /чрез лечебно гладуване, пости, клизми, пречистване на кръвта и пр./ лишава паразитите от подходяща среда за тяхното съществуване.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Паразити в тялото“

Всички статии по темата

 

Новини

Гонг медитация в Здравен център „Дар“
в петък (8 септември) от 19:00 до 20:30 ч. 
Курс по Йога
от 13 СЕПТЕМВРИ, всяка сряда от 18:30 часа 
Даваме зала под наем
за йога, семинари, лекции, курсове, презентации, др. 

Календар

КАЛЕНДАР НА ПОСТИТЕ
за 2017 година За постите

Юли 2017 август 2017 Септември 2017
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
  • Пости Пости

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986-75-09 и 986-31-08, email: info@dar-center.com

© 2017 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.