Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Черен дроб и жлъчка » Чернодробна стеатоза

Чернодробна стеатоза - лечение

Консултацията с лекар природолечител, владеещ ирисовата диагностика, е ценна поради възможността за ранно откриване на стеатозния процес още в първия стадий. Също така преди да се предприеме лечение, е необходима правилна преценка на състоянието на отделните органи и системи и индивидуален подход при всеки конкретен случай с използването на едни или други средства за природолечение.

В първите два стадия чернодробната стеатоза е напълно обратима със средствата на природолечението.

Очистване

Включването на очистителните процедури на Здравен център “Дар” /Вж. Книга 1 на Енциклопедия за здраве “Дар”/ е задължително условие за успешно лечение на заболяването.

Най-напред е необходимо да бъде очистено дебелото черво, тъй като черният дроб е първото звено, откъдето минава кръвта с хранителните вещества, всмукани от червата; също, очистването на дебелото черво подобрява всмукателната функция на чревната стена; очистването, както това подробно е описано в Книга 1 на Енциклопедия за здраве “Дар”, става най-добре чрез серия от клизми с преварена урина в ред, указан от лекар природолечител.

За самото очистване на черния дроб има също описана процедура /Вж. пак там/, но тя може да се извършва само по изричното указание на лекуващ лекар, особено за болни във втори и трети стадий на заболяването.

Диета

Успоредно с подобряването на усвояването на храната е важно да с променят хранителните навици. Много важно е да се премахне употребата на захарни и бялобрашнени изделия, на тлъсти, пържени и консервирани храни, на свинското месо, колбаси, краве прясно мляко.

Фитотерапия

Тя е част от лечебния процес: синята жлъчка, агримонията имат благоприятно въздействие. Често се прилагат и билкови комбинации. Например:

  • Стръкове от жълт смил и от бял петнист трън се смесват в равни количества. 1 суп. лъж. от сместа се залива с 200 мл вряща вода. След изстиване запарката се прецежда и се пие сутрин и вечер на гладно по 100 мл в продължение на два месеца.

Сокотерапия

Тя е мощен фактор за регулиране на мастните отлагания. Прясноизстисканите сокове действат изключително за нормализирането на чернодробните функции. Ще помогнат соковете от червено салатно цвекло, моркови, ябълки с кисел вкус, взети поотделно или дозирани комбинации помежду им.

Апитератията също е приложима, главно с използването на пчелен прашец и акациев мед /Вж. гл. Медолечение в Книга 3 на Енцикплопедия за здраве “Дар”/.

Ще помогнат още дозираното ходене пеш, туризмът, леките физически упражнения, режимът на труд и почивка.

Когато е налице друго първично заболяване /захарен диабет, хронични инфекции и др./, усилията са насочени и към тяхното повлияване.

До какво може да доведе нелекуваната чернодробна стеатоза. Както казахме, тя води до оформянето на хроничен хепатит и по-късно на стеатозна цироза, които са смъртоносни; те, от своя страна, предизвикват неминуемо венозен застой. Последиците от това са анемия, затруднена работа на сърцето и белите дробове, насищане на тъканите с отпадъчни вещества.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Чернодробна стеатоза“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 6.11 /петък/ от 19:15 до 20:300 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Януари 2021 февруари 2021 Март 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.