Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Жизнерадостта е не само признак за здраве, но и най-доброто средство за избягване на болести.
С. Смайлс

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Черен дроб и жлъчка » Хепатит

Остър хепатит - лечение

Най-често задаваният въпрос от страна на пациентите, посетили Здравен център “Дар”, е дали острите хепатити могат да се повлияят чрез средствата на природелечението. Възможности за лекуване и профилактика съществуват, но пред вид спецификата на хепатитите е необходимо лекар природолечител да определи след диагностичен преглед по коя методика да се задействат лечебните процедури. За да се лекува хепатит, лекарят трябва да изясни много подробности от произхода /етиологията/ на заболяването: причини за възникване на възпалението – вирусни, бактериални, токсични, медикаментозни; фаза – остра или хронична; прилагано лечение до момента; състояние на останалите органи и системи.

Очистване

Най-често прилаганата в Здравен център “Дар” система за регулиране на черния дроб е очистването му със зехтин и лимонов сок /Вж. Очистване на организма, Книга 1 на Енциклопедия за здраве “Дар”/. Това става задължително след предварително очистване на дебелото черво.

Натрупаният опит на лекарите на Здравен център “Дар” позволява да се разяснят най-често допусканите грешки при очистителната процедура на черния дроб.

  • Известна част от пациентите остават само на сокове в дните преди приема на зехтин и лимонов сок. Това не бива да се допуска; нужно е нормално хранене през деня. В противен случай зехтинът и лимоновият сок ще се приемат от черния дроб като храна, а не като очистително средство.
  • При други пациенти, прилагащите процедурата, се установява недостатъчен прием на соковата смес от кисели ябълки и червено цвекло; или обратно, прекалено големи дози.
  • Нерядко смекчаващите процедури се правят за кратко време, а затоплянето чрез вана, душ, грейка в дните преди приема на зехтин и лимонов сок е твърде важен фактор за безболезненото изхвърляне на камъните и шлаковите отпадъци, за да бъде пренебрегнато.
  • Сполучливо ще бъде използваният зехтин да е салатен, а не студено пресован, защото вторият е по-трудно възприемчив за тялото в дози от порядъка на 150-250 г.
  • Пациентите обикновено забравят още една съществена част от подготовката: изключването на емоционалните стресове в дните непосредствено преди очистването на черния дроб и жлъчния мехур. /Вж. Пречистване на черния дроб – противопоказания, варианти, препоръки/.

Диета

Тя трябва да бъде строга с драстично намаляване на мазнините. Съобразява се със стадия на заболяването и състоянието на болния.

През първите дни се дава течна или кашава храна с преобладаващо захарно съдържание: плодови сокове, пасирани компоти, зеленчукови супи и пюрета, кисело мляко, несолена извара.

С подобряване на състоянието хранителният режим се разширява главно за сметка на белтъците /Вж. Диета при Цироза/. Употребяват се и повече плодове и зеленчуци /НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДОБРЕ ИЗМИТИ СЪС САПУН/, отново сокове от тях, компоти, чайове, извара, обезсолено сирене, кисело мляко. Абсолютно се забраняват свинско месо, тлъсто месо, пържено, пикантни подправки, АЛКОХОЛ, КАФЕ, ТЮТЮН, незрели плодове и трудносмилаеми зеленчуци, бобови култури, захар и захарни изделия, бял хляб и бялобрашнени продукти. Количеството на мазнините продължава да бъде ограничено: до 60-70 г дневно, и то растителни мазнини. В този период като храна особено подходящи са тиква, овесени ядки, пшенични зародиши, ягоди, ябълки, червено цвекло, череши, цитрусови плодове, пюре от моркови и картофи, айран, диня.

Други наставления

По преценка на лекуващия лекар може да се включат още фитотерапия, уринотерапия, сокотерапия, апитерапия, ендогенно дишане с апарата на Фролов /Вж. кн.1/, процедури за възстановяване на целия организъм и възвръщане на работоспособността с цел укрепване на имунната система и тонизиране на нервната система.

За останалите средства вж. Енциклопедия за здраве “Дар”, Книга 4.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Хепатит“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата Гонг медитация ще се състои
на 10.07 /петък/ от 19:15 до 20:30 ч. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Юни 2020 юли 2020 август 2020
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2020 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.