Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Обмяна на веществата » Наднормено тегло

Наднормено тегло (затлъстяване) – лечение

За да се повлияе затлъстяването успешно, нужен е комплексен подход за неговото премахване.

Очистване

Лечението на алиментарнато затлъстяване например трябва да отстрани причините, които са довели до него. Понеже теглото се е покачвало вследствие на затлачване на отделителните органи, първата реакция следва да бъде насочена към тяхното очистване. Дебелото черво, черният дроб, жлъчката, бъбреците, жлезите и т. н. трябва да се очистят от токсични натрупвания по специалната методика на Здравен център “Дар”

Диета

След това трябва да се премахнат обстоятелствата, причинили затлачването, а именно: трябва да се промени начинът на хранене. От първостепенно значение е да се създаде такава диета, която да може да се спазва постоянно. Драстичната диета ще доведе само до мимолетен ефект. От друга страна, много важен е психологическият фактор, мотивацията. Онези, които се лекуват кампанийно, мислейки през цялото време на диетата с какво ще се угощават след нейното приключване, само ще подготвят умствено почвата за ново, често пъти още по-голямо напълняване. Нужна е решимост за окончателна промяна в начина на живот.

Най-напред е уместно да се намали общото количество на храната, като се подобри нейното дъвчене. Постепенно трябва да се даде превес на нискокалорийните и сурови продукти /различни зеленчуци, не много сладки плодове, покълнали семена и др./. Затлъстелите хора трябва да получават не повече от 1 500 калории на ден, като при по-висока степен на затлъстяване ограничаването на храната може да стигне до 800 калории. Намалява се главно количеството на въглехидратите: захар и захарни изделия, бял хляб и бялобрашнени храни и др.; общото съдържание на въглехидрати в храната за ден се намалява на 130-150 г.

В диетата позволени са: черен хляб /до 150 г дневно/, 5-10 г ориз, несладки плодове, салати, зеленчуци. Ограничава се употребата на бобовите храни. Белтъчините в храната се запазват в нормални стойности: до 1,5 г на килограм тегло дневно. /Забележка. Високобелтъчните диети, които все още се препоръчват от някои автори, обаче не са безопасни за организма./. Мазнините се свеждат до 40-50 г дневно, като се предпочитат тези от растителен произход. Също е наложително да се ограничи солта, допринасяща за забавяне на водносолевата обмяна /до 4-5 г/. Спиртните напитки /особено бирата/ са забранени. Храната трябва да се приготвя по възможност просто: само варена или печена и без запръжки.

Ако такъв режим се поддържа в продължение на няколко месеца без напрежение, може на този фон да се започне с поредица от режими на разтоварване, изготвени индивидуално от специалист. В много от случаите се предпочитат режимите с целулозно съдържание: на плодове и зеленчуци. Повечето плодове съдържат органични киселини, които спомагат за намаляването на теглото, а зеленчуците са нискокалорийни и едновременно с това засищащи. Те могат да бъдат приемани сурови, задушени или запечени.

При преминаването към по-разширено захранване много полезни са покълналите или варените житни зърна. Засищането с тях става много по-бързо. Освен това се поемат по-малко калории, а витамините и минералните соли са завишени.
Рафинираните, силно преработените храни трябва да се ограничават или съвсем да не се употребяват.

Много важен фактор е комбинирането на продуктите. Не забравяйте, че разнообразието в храната се постига във времето. На един прием трябва да се ядат само близки по състав храни.

Пиенето на достатъчно вода /най-добре дестилирана или ниско минерализирана/ е много съществено условие за здравословното отслабване. Водата да се пие 1-2 часа след храна, по една чаша на всеки половин до един час преди следващото хранене.

В Здравен център Дар се подхожда индивидуално. Лекарят прави цялостна ирисова диагностика, по всички органи и системи и след това съставя индивидуален комплексен план за лечение.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Наднормено тегло“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Гонг медитация ще се състои
на 19.09 /събота/ от 18:30 до 20:00 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

август 2020 септември 2020 Октомври 2020
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2020 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.