Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Заболявания

Заболявания » Кожни заболявания » Общи положения

Истината за кожните заболявания

Няма самостоятелни кожни болести. Сега, независимо от солидните медицински трудове на Петерс и Гамбъл, дерматологичната клиника много малко се занимава с общата циркулация, функциите на черния дроб и бъбреците, окисляването на тъканите и клетките. Тя се удовлетворява с много съвременния термин “алергия” и изпада в състоянието на “анергия”.

Сънят на съвременните дерматолози е много дълбок и спокоен.

Въпреки всичко пробуждането е необходимо. Нещастните болни, освободени от своята екзема, се обръщат по повод астмата към други специалисти, които се занимават с алергията на дихателните пътища.

Режисьори, декорацията се сменя, но нещастните актьори – болните – остават със своята екзема и със своята астма! Алергията остава!
Дерматологията е изпълнена с разсъждения. Много се говори за наследствени или придобити страдания, за нервни разстройства, за образуване на вътрешноорганични и тъканни утайки, за състоянието на хронична диатеза.

Но за капиляри не се говори, макар че дерматитите и дерматозите са преди всичко съдови явления; не се говори за бъбречна недостатъчност и за заболявания на черния дроб, препятстващи очистителните функции на тези органи и неутрализацията на отровните вещества, за ролята на черния дроб в дезинтеграцията на големите мускули в по-малки; не се говори за дефицита на дишането; не се определя величината на дишането /добро, средно или слабо/, дали е достатъчно клетъчното оросяване; не се говори за натрупването на метаболитите /отпадните продукти/ в клетките. Кожните лекари не удостояват с вниманието си натрупването на нормални и анормални метоболити, които затрупват кожните капиляри и ги запушват, блокират и по този начин нарушават цялата функция на кожата.

Всяка кожна болест е отделяне на метоболитите отвътре навън. Всяко кожно изриване е напрегнат стремеж на организма да се освободи от отровните, от вредоносните фактори.
Кожното дишане е първият етап, първият физиологичен клапан, непрекъснато открит, за да бъде опазено в пълна съгласуваност с бъбреците и белите дробове нормалното равнище на течния, минералния и газов състав на кръвта, лимфата и междуклетъчните течности.

Денят, в който Херба създаде първата дерматологична клиника във Виена в края на деветнайсти век, когато дерматологията се превърна в отделна доктрина, когато дерматолозите изгориха мостовете между медицинската клиника и клиниката на кожните заболявания, когато през цялото време нарастваше броят на лекарите-дерматолози, дерматологията бе осъдена на вековна изолация и на изгонване в света на мазилата, втриванията и пудрите.

В този ден истинското физиологично учение за организма като единно цяло беше отхвърлено.

Д-р Александър ЗАЛМАНОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Общи положения“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следваюата Гонг медитация ще се състои
на 5.05 /петък/ от 19:15 до 20:30 ч. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ВЕЛИКИЯ ПОСТ
започва на 2 март и продължава до 19 април, Великден За постите

Май 2020 юни 2020 Юли 2020
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“
  • Сирни заговезни Сирни заговезни

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2020 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.