Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Мъжът и жената трябва да са като ръката и очите. Когато ръката изпитва болка - очите плачат. Когато очите плачат, ръката избърсва сълзите.
Японска поговорка

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Храносмилателна система » Други

Спадане на напречното дебело черво

Напречното дебело черво нормално се разполага над пъпа. Всяко негово преминаване под пъпа се означава като спадане. Мнозина хора не подозират колко сериозни проблеми предизвиква тази промяна.

В ириса има обективен знак, съответстващ на степента на спадане на напречното дебело черво. Той се забелязва почти у всеки втори посетител в кабинет “Дар”.

Причини и последици

Това заболяване е породено от неправилния начин на живот и хранене. Постепенно с времето по стената на напречното дебело черво се образуват уплътнения от хранителни остатъци /своеобразен “котлен камък”/, които могат да достигнат до 15 килограма! Освен че натежава, в резултат на постоянното действие на гравитацията и хроничната умора, съчетани с липса на необходимите количества калций, натрий, силиций, желязо, магнезий и др., то губи мускулния си тонус, като в крайна сметка се озовава в малкия таз. Стомахът остава без опора, провисва, като на дъното му се образува езерце от солна киселина. Възникват парене зад гръдната кост, оригвания, газове и др. Появява се възможност за образуване на язва.

Стомахът и напречното дебело черво притискат тънките черва; те от своя страна оказват натиск върху тазовите органи.

При жените това води до изкривяване на матката назад или настрани, което пречи на нормалното изтичане на ментруалната кръв. Възникват спазми. В същото време едната или двете маточни тръби могат да се прегънат, което може да доведе до ментруални проблеми и невъзможност за придвижване на отделената яйцеклетка. Може да възникне безплодие или да се развият кисти на яйчниците. Налягането върху тазовите органи, съчетано с промяна в положението им, води до нарушено нарушено кръвоснабдяване и кръвоотичане. В резултат на това възникват различни заболявания.

Мъжете могат да имат различни проблеми с простатата.

И при двата пола се забавя перисталтиката и пасажът поради прегъване на дебелото черво в чернодробната и далачната извивка, увеличава се налягането върху сигмовидното черво и така възниква запек. Поради увеличеното количество газове дебелото черво се раздува и се образуват малки херниални сакчета, наречени дивертикули. Раздуването пречи на дишането, сърдечната дейност и тънкочревната перисталтика. В дивертикулите често попадат силно отровни вещества, бактерии и вируси, които се задържат дълго и представляват една скрита инфекция, която става активна с отслабването на организма. Понякога се възпаляват самите дивертикули.

Токсичните материали се задържат продължително в низходящото дебело черво, което е причина за развитието на заболявания в лявата половина на тялото. Развиват се също хемороиди вследствие на затруднения венозен оток.

Лечение

Природосъобразният начин на живот с основно почистване на червата, подходяща диета и упражнения върху наклонена дъска, коригира спадането на напречното дебело черво.
Очистване и диета. Те са същите като при Лениви черва /запек/.

Упражнения. Необходима е дъска с дължината на тялото. Единият край на дъската се поставя върху пода, а другият се повдига през първата седмица на 15 см от земята, през втората - на 30 см, през третата - на 45 см. Ляга се с главата нагоре, като краката застават откъм повдигнатия край. За да може тялото да се задържи в това наклонено положение, е нужно при краката да бъде поставен здрав ремък, а при ръцете - две ръкохватки /фиг. 1 бр 13/1992 стр. 3/.

Упражненията се правят към 3 часа следобед и преди лягане всеки ден в продължение на поне 3 месеца.

1. Легнете по гръб. Останете така 5 мин, като краката се опират на ремъка.

2. Отведете двете ръце назад и ги върнете обратно. Всеки следващ ден увеличавайте с по 1 път всяко от упражненията, докато достигнете 15 пъти.

3. Сгънете краката в тазобедрените и коленните стави и ги отпуснете надолу, държейки се за ръкохватките. В това време краката са извадени от ремъка.

4. Направете коремна преса, сгъвайки краката под прав ъгъл спрямо дъската.

5. Опишете 3-15 осморки с всеки крак поотделно.

6. Карайте колело с двата крака 1-2 мин.

7. Заемете изходно положение за 10 мин, след което станете и продължете всекидневната си работа.

Противопоказания. Упражненията не се правят при високо кръвно налягане, кръвоизливи, туберкулоза, рак на тазовите органи, апандисит, язва на стомаха и дванадесетопръстника, бременност.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Други“

Всички статии по темата

 

Новини

Здравен център „Дар“
РАБОТНО ВРЕМЕ 
Йога практики
СЕДМИЧЕН ГРАФИК 
Нови видове масажи в Дар
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Гонг медитация
Събота (27 октомври) от 18:15 до 19:45 ч. 
Отдава се зала под наем
За йога, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

26.10 - ДИМИТРОВДЕН
В памет на свети Димитър Солунски - Пости За постите

Септември 2018 октомври 2018 Ноевмври 2018
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“
  • Ден на „двете тръби“ Ден на „двете тръби“

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0894 397 473, email: info@dar-center.com

© 2018 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.