Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

За духа и за душата

За духа и за душата » Духовни учения

Астралният космос

* Астралната вселена, направена от различни фини вибрации на светлината и цветовете, е стотици пъти по-голяма от материалния космос

Точно както в пространството блуждаят множество физически слънца и звезди, така има неизброими астрални слънчеви и звездни системи. Астралните светила напомнят северно сияние, като слънчевото астрално сияние е по-ослепително от меко-лъчистото лунно сияние. Астралните дни и нощи са по-дълги от земните.

Астралният свят е безкрайно красив, чист, светъл и подреден. Там няма мъртви планети и безплодни земи. Земните недостатъци – плевели, бактерии, насекоми, змии – липсват. За разлика от променливия климат и сезони на земята, астралните планети поддържат равномерната температура на вечната пролет, като от време на време пада блестящ бял сняг и дъжд от многоцветни светлини. Астралните планети изобилстват с опалови езера, светли морета и дъгоцветни реки.

Обикновената астрална вселена – за разлика от по-фино астрално небе на Хиранялока – е населена с милиони астрални същества, които са дошли наскоро или по-отдавна от земята, а също така и милиарди феи, русалки, риби, животни, гоблини, гноми, полубогове и духове, всички обитаващи различни астрални планети в съответствие с кармичните си качества. Разнообразни сферични домове или вибрационни области са предназначени за добрите и злите духове.

Добрите могат да се придвижват свободно, а злите трябва да се ограничават в определени зони. Точно както човешките същества живеят на повърхността на земята, червеите – в почвата, рибите – във водата, и птиците – във въздуха, така и за астралните същества от различен ранг са предназначени подходящи вибрационни области.

Сред падналите ангели на мрака, прогонени от другите светове, произтичат сблъсъци и войни с жизнетронни бомби или с ментални мантрични вибрационни лъчи. Тези същества обитават изпълнените с мрак области на по-нисшия астрален космос, преработвайки лошата си карма.

В обширните области над този астрален затвор всичко е блестящо и красиво. Астралният космос по-естествено от земния е настроен в съзвучие с божествената воля и плана за съвършенство. Всеки астрален обект се проявява предимно по Божията воля и само частично по волевия призив на астралните същества. Творецът е дарил на астралните Си деца свободата и привилегията да променят и усъвършенстват по свое желание астралния космос.

Шри ЮКТЕШВАР

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Духовни учения“

Всички статии по темата

 

Новини

Здравен център „Дар“
РАБОТНО ВРЕМЕ 
Курс Основи на здравето
16 и 17 март 2019 
Нови видове масажи в Дар
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Следваща гонг медитация
петък (15 февруари) от 19:15 до 20:30 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Професионален курс по ирисова диагностика
30-31 март и 6-7 април 

Календар

КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ започват на 15 ноември За постите

Януари 2019 февруари 2019 Март 2019
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0894 397 473, email: info@dar-center.com

© 2019 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.