Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Здравословен живот

Здравословен живот » Дишане

Мисъл и дишане

Щом има въздух, има и умствен живот; въздухът е свързан с ума. На физическия свят човек приема въздух чрез дробовете. Има хора, които са постигнали и вътрешно дишане - чрез астралното и умственото си тяло.

Материалите, с които мозъкът си служи, са от висша, фина материя. Вие не можете да измените дишането си, ако не измените мисълта си, и обратно. Дишането е първото условие, което придава на човека известни добродетели. Дишането е мярка за определена степен на човешкото развитие.

Който диша правилно, може да измени състоянието на своята храносмилателна и дихателна система и да бъде господар на нисшите сили в себе си. Ако не може да управлява стомаха си, човек не би могъл да регулира силите, които са във връзка с него.

Ще дойде време, когато човек ще диша не само чрез дробовете си, но и през цялото тяло. Всички клетки ще приемат въздуха отвън, ще задържат нечистотиите в себе си и ще отправят към дробовете съвършено чист въздух. За него недостижими неща няма да има. Всяка клетка трябва да диша. Пълното дишане подразбира да се диша не само с дробовете, но и с кожата на тялото - седем милиона пори взимат участие в дишането и ако те се запушат, човек умира.

Организмът не търпи никакви нечистотии, никакви чужди вещества; съберат ли се такива, човек заболява. При всяко заболяване започва освобождаване на организма от тия вещества. Ако става запушване на някое от каналчетата на гръбначния стълб, човек губи своята жизненост; гръбначният мозък има свойството да поглъща храната от въздуха и да я предава на целия организъм. Когато човек не възприема достатъчно храна от въздуха, той всякога се усеща слаб, измъчен, без живот и сили в себе си.

Отгде иде силата на човека? От белия дроб. Ако не диша правилно, човек не може да бъде силен. Стомахът пък взима активно участие при строежа на тялото; стомашната система управлява физическия човек. Когато се храни правилно, човек и диша правилно, щом диша правилно, и мисли правилно.

Петър ДЪНОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Дишане“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.