Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За семейството

За семейството » За вас, жени!

Колко време е бременна жената?

По време на бременността между организма на майката и плода става своеобразен обмен, и то в двете посоки: от майката към плода и от плода към майката. Информацията, която получава бременната от ембриона, е необходима, за да може организмът на бъдещата майка да се приспособи към развиващото се в нея ново същество.

Макар че обмяната на информация основно става от петата седмица, информационни послания постъпват още в момента на зачеването. Дори в най-първата фаза от делене на клетките, когато ембрионът още „пълзи“ по фалопиевите тръби към матката и допира майчините тъкани, от него вече върви „транслация“ на някои ориентировъчни информационни данни. По-късно мъничето постоянно подсказва на майчиния организъм какво трябва да прави и какво да намали в хранителния порцион, за да може имунната й система да приеме новото живо същество като свое родно и то да се развива нормално.

И най-важното - в женския организъм постъпват изключително много стволови клетки на плода. Оказва се, че тези стволови клетки се откриват дори 30 години след раждането, а произвежданите от тях лимфоцити остават в майчиния организъм цял живот.

През есента на 2000 г. във Ватикана е проведен конгрес, организиран от Института по гинекология и акушерство при Римския католически университет. На него интересен доклад на тази тема изнася проф. Салваторе Манкузо. Запитан колко дълго се запазва влиянието на ембриона върху майчиния организъм, той отговаря: „В известен смисъл бременността не продължава 40 стандартни седмици, а през целия останал живот“.

Бъдещата майка се обрича привнесените в нейния организъм изменения да се съхраняват в нея, да модифицират организма й и да влияят върху нея през целия й живот.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За вас, жени!“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

август 2021 септември 2021 Октомври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.