Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

За семейството

За семейството » За вас, жени!

Справете се със стреса!

Руската психоложка Людмила Ступакова предлага антистресова програма, разработена от експерти в тази област специално за жените.

  • Ранно ставане. Вдигайте се сутрин от леглото час преди останалите членове на фамилията. Така ще можете да останете за малко насаме със себе си. Спокойните минути, прекарани на чашка кафе в потъналата в полумрак кухня, ще ви изпълнят с покой и готовност да навлезете уверено в настъпващия ден.
  • Разделение на труда. Полека-лека прехвърлете част от своите домашни и служебни задължения върху близките и колегите си. Разбира се, това трябва да стане много деликатно, по възможност така, че те сами да ви предложат своите услуги, виждайки, че сте прекомерно натоварени. В периоди на стрес човек трябва максимално да се разтовари от ангажименти.
  • Периодичен отдих. Правете по-чести почивки. Даже 10 минути стигат, за да се отпуснете и отвлечете от проблемите. Малко прекъсване за чаша чай, няколко минути до прозореца или кратък разговор с приятен събеседник ще ви ободрят дори при силен стрес.
  • Гимнастика. Този добре известен начин за избавяне от стрес изисква изпълнение на няколко несложни упражнения. В зависимост от възможностите и желанието си може да отделите за тях от половин до един час. Понякога чудесен резултат може да се постигне и само с едно дихателно упражнение, с лек масаж и дори с протягане.
  • Снизходителност към себе си. Не изисквайте прекалено много от себе си, дайте си право на грешки, неточности и неправилни действия. За няколко дни си забранете да мислите за неприятностите, да се измъчвате от угризения на съвестта и от съмнения за правилността на своите постъпки. Мислете за себе си като за обикновен човек, на когото нищо човешко не му е чуждо, включително и да греши. Защото това е напълно нормално, случва се на всеки и в крайна сметка нищо не означава.
  • Отпускане. Приятната музика, любимият филм, малката разходка ще ви отвлекат от неприятните мисли. Помечтайте или просто прекарайте известно време, без да мислите за нищо.
  • Желание за опрощаване. Научете се да не обръщате внимание на неприятностите и да прощавате на хората, които ви разстройват по някакъв начин. Прощавайки, вие давате на себе си възможност да не се концентрирате върху проблемите. А това запазва и нервите, и здравето, и красотата.
  • Готовност за решаване на проблемите. Не трябва да бягате от трудностите. Трябва да се научите да ги решавате. В противен случай те може толкова да се натрупат, че товарът им да се окаже непосилен за вас. Колкото и да отлагате решението му, проблемът няма да стане по-лек, обратното, той само ще се затяга и от напълно преодолим може да се превърне в действително неразрешим.
 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За вас, жени!“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

август 2021 септември 2021 Октомври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.