Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Психотерапия

Психотерапия » Обсебване

Още за обсебването

* Къде е мястото ни във великата Космическа Битка?

* Силите на мрака са в настъпление – бъдете внимателни и стойте далеч от спиритизма и медиумите

* Винаги разпознавайте хората по огньовете на сърцата им

Нужно е веднъж за винаги да се разбере, че хората, занимаващи се със спиритизъм, отварят себе си за всякакъв род обсебване и кой може да каже, кога ще настъпи онази степен на обсебването, при която жертвата вече не ще бъде в състояние да се освободи от своя поробител. Именно от тези послушни оръдия се възползват тъмните сили, за да може чрез тях да проникват в светлите начинания и предателски да ги разрушават.

Безумците не разбират цялата страшна опасност, на която те се подлагат, позволявайки на астралните същности да проникват в своята аура! Затова Великите Учители са толкова против не само медиумите, но никога не приемат като близки ученици така наречените психици, защото психиците, без да притежават духовния синтез, също често стават плячка на сатанистите.
Затова избягвайте всички спиритисти и медиуми. Ние не вървим с тях по един и същ път! Нека те следват своя път.

Наивните хора обикновено смятат, че тъмните сили винаги са

груби и престъпни в своите действия и намерения.

Това е пагубно заблуждение. Защото така действат тъмните сили, чиято степен е малка. Далеч по-опасни са тези, които дохождат под маската на светлината и с нашите формули на устата. Тъмните винаги действат СПОРЕД СЪЗНАНИЕТО НА СВОИТЕ ЖЕРТВИ и трябва да им отдадем длъжното – често те действат много тънко и изобретателно, играейки на самолюбието и слабите струни на своите жертви.

Обикновено тези жертви се набират от лица, погълнати от своето его, самомнение, и на които им е недостъпно понятието за подвиг и, следователно, истинската духовност; те винаги се стремят само към собствената си изгода. Затова ВИНАГИ РАЗПОЗНАВАЙТЕ ХОРАТА СПОРЕД ОГНЬОВЕТЕ НА СЪРЦЕТО, по тяхната преданост, готовност към саможертва и всякакво сътрудничество; друго мерило не съществува.

Разбира се, съществуват още такива типове, които, жертвайки всичко, таят надежда за възнаграждение за своята жертва, обикновено те се срещат сред фанатиците. Те също са далече от истинското ученичество и духовно изкачване. Истинският ученик никога и нищо не очаква, но върви радостно, имайки за цел само

Служенето според своите способности и възможности.

Съществува странно явление, аз бих го нарекла закон: обикновено най-много донеслия и дал – най-малко иска и очаква. Но донеслият само бремето на своята карма почита себе си като пожертвал своя живот. Това е забележително психологическо явление и е отбелязано и разгледано в детайли в будийските учения.

Разбира се, никъде не е указано да се отдаде всичко и сам да пребиваващ в нищета. Помнете казаното: “Кой е казал, че е нужно да се отдава безумно? Наистина безумен така и ще си остане...” Във всичко е необходима велика съизмеримост.

Без съизмеримостта, разпознаването, яснотата и предаността е трудно да се предвижва по пътя. Това са четирите крайъгълни камъка, върху които се гради всяка постройка.
Сега разпознаването на хората е особено нужно, защото сме встъпили в разгара на великата Космическа Битка. Силите на тъмнината се борят за своето съществуване, отчаянието им ги прави задружни и упорити в своите нападения. Затова нека се стремим към истинското ученичество и служене, което се изразява в носенето на подвига на живота, в самоотвержената работа за благото. И всичко ще се приложи в най-доброто време, без насилствени мерки, които могат за дълго да задържат нашето истинско духовно развитие.

Елена РЬОРИХ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 25.09 /петък/ от 19:15 до 20:30 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

август 2020 септември 2020 Октомври 2020
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2020 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.