Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » Животът, смъртта и прераждането

Изцеление чрез смърт

* Благословията на смъртта да съблечеме остарялата си дреха - тялото

Едно от най-големите предизвикателства на живота е да приемем факта за тленността на тялото. Енергиите, проявяващи се в тялото, са нисши енергии. Тези нисши енергии напускат тялото, когато са изхабени и тялото от плът и кръв е изчерпало съживителната си енергия. Нашите по-висши енергии, нашата душа обаче живее вечно. Който има ясно съзнание, го знае, без да са му нужни научни доказателства. Колкото по-малко разумът ни, нашето его е свързано с тези по-висши енергии, с душата и съзнанието, толкова повече се страхуваме от смъртта, защото с тялото ще умре и егото. Колкото повече обаче живеем с душата си, толкова по-добре разбираме, че смъртта също е благословия. Освобождаваме се от остарялото тяло – както събличаме остарялата дреха и обличаме нова.

Всяка смърт е изцеление, изцелява ни едно по-висше ниво.

Ала съществува парадокс на смъртта: колкото повече се примиряваме със смъртта, толкова по-спокойно, дълго и без страх можем да живеем.

Проверете как гледате на собствената си смърт:

Представете си, че сте изправени пред избора да умрете днес. Например сега веднага. Или довечера? Или по-добре тайничко през нощта, когато спите? Най-важният въпрос е, дали сте готови? Можете ли да си отидете като актьор, който е изиграл ролята си и е излишен на сцената?

Когато сте казали последното изречение в играта на вашия живот, не можете да останете по-дълго, дори партньорът или партньорката да казва: “Не бива да ме напускаш, не мога да живея без теб, нуждая се от теб.” Тогава трябва да му засвидетелствате за последен път любовта си и да го оставите сам. След което другите трябва да се научат да се справят сами.

Същественото е, че вие сте срещнали самите себе си. Пробудили сте се в себе си. Осъзнали сте се. Разбрали сте, че сте вечни. Винаги сте били, от самото начало и винаги ще ви има. Няма да има време, в което ви няма. Всичко, което наричате ваше имущество, ваша собственост, са играчки, които сте намерили тук. Когато напуснете това тяло, оставяте тук всички играчки. Всичко отива отново в кутията на другите, които играят с тях.

Дошли сте голи и голи ще си отидете.

Днес знам, че дори и смъртта може да бъде форма на изцеление. Когато пациенти с изморени и изтощени тела живеят в мир със себе си и с обичаните от тях хора, могат да изберат смъртта като следваща терапия. Нямат болки, тъй като нямат конфликти в живота им. Сключили са мир и се чувстват добре. Често в такъв момент се случва малко чудо и те живеят още известно време, тъй като цари толкова много мир, че още веднъж започва целебен процес. Но ако починат, това е тяхно собствено решение. Напускат тялото си, защото не се нуждаят повече от него, за да живеят.

Ето една история, която лично съм преживял:

Един господин беше паднал по стълбата и лежеше в кома, когато го докараха в болницата. Той беше женен повече от 60 години. На следващия ден жена му получила инфаркт и също била отведена в болница. Той бил в кома, а тя на изкуствено дишане, и то в една и съща болница на различни етажи.

Предложих на лекарите да информират всеки един от тях за състоянието на другия, тъй като те не можеха да разговарят, като казах : “Ако единият от двамата почине, другият би трябвало да знае, какво се е случило.” Лекарите сметнаха, че това е глупава идея, затова аз отидох при двамата и прошепнах в ухото на всеки един какво става съответно с другия.
На следващия ден отидох в болницата и лекарят каза: “Знаете ли какво е станало? “Не. Но какво?” Той продължи: “Старият господин почина, и аз се обадих в отделението, където е жена му, за да информират там. А лекарят там ми казва: “Странно. Сега тъкмо исках да ви се обадя. Преди пет минути почина жена му.”Какъв джентълмен само!

Старият господин взел жена си и заедно си отишли.

Би трябвало да се научим да гледаме на смъртта като на върха на живота, като завършек на една част от живота и начало на друга. В един момент всички ние ще трябва в мир да оставим този живот. Смъртта винаги е последно изцеление.

Курт ТЕПЕРВАЙН

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Животът, смъртта и прераждането“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.