Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Здравословен живот

Здравословен живот » Храна и хранене

Покълналите семена -живата храна

• Идеалната храна от Природата, прочистваща и подмладяваща организма

• Енергията на Доброто в зърното и в нас

Ан Витмор, основателка на Бостънския Хипократов Институт, нарече покълналите семена на житните растения и зеленчуците, жива храна. Тази волева жена на 50-годишна възраст сама се излекувала от рак, а сега бодро прекрачва прага на 80-годишнината си, благодарение на храненето изключително с “жива храна”. При преминаване към новия начин на хранене, тя разсъждавала така: “Човекът е дете на Природата. И той трябва да приема храната, която му дава Природата в естествения й вид. Човекът обаче непрекъснато се опитва да я промени, да я подобри и усъвършенства и в резултат балансът на витамини, минерални соли и живителни сили се нарушава. Причината за множеството болести се крие в неестественото хранене.”

Особената ценност на тази жива храна се състои в това, че тя съдържа пълен набор протеини, огромно количество кислород,, витамини и минерали и при това е необичайно богата на ферменти, необходими за смилане и усвояване на храната. Освен това “живата храна” осигурява човешкия организъм с фина /управляваща/ енергия, тъй като именно през периода на покълване

жизнената енергия, съдържаща се в семето, е най-активна.

Покълналите семена представляват идеално гориво за човешкия организъм. Това е храна, събрала в себе си слънчевата енергия, това е гориво, което изгаря всичко излишно, в това число болестите и патологията. При систематична и продължителна употреба тази храна-гориво-лекарство стига до всички ъгълчета на тялото, помага на вътрешния огън да изгори практически всичко излишно, чуждо и несвойствено за организма и да претопи некондиционните клетки в нови, калени и пълноценни. Тя притежава животворна сила и пълноценна жива енергия на фино информационно равнище, която пречиства и хармонизира енергетиката на нашето тяло. И това е така, защото натуралното зърно, и особено покълналото, е продукт, който организмът усвоява лесно и без излишни енергийни разходи.

И още нещо. Обикновено храната, която употребяваме, отначало се смила с помощта на “биохимична мелница”, сложните вещества се превръщат в относително прости, за да могат непосредствено да се усвояват през мембраните на клетките. В покълналите семена това “биохимично прераждане” вече е извършено почти на 90 процента

под въздействието на ферментите на самото зърно.

На нашия организъм му остава само да настрои тези полуфабрикати към индивидуалната вълнова и химическа среда на организма, към клетките му, за да осигури безпрепятственото преминаване на хранителните вещества през мембраните. По този начин също се икономисва колосално количество енергия.

Всички живи и неживи форми притежават не само структура /вещество/ и поле /енергия/, но носят в себе си и информационно поле /памет/. Поради това наред със строителните материали и енергията ние поглъщаме от зърното и информация. Информационната биоенергия известно време се спотайва в зърното, за да дочака уречения час и да разцъфти с любов към света и неговия живот.

И този заряд от любов се вгражда в нашето информационно поле, насища го и го укрепва с добра, радостна, жизнеутвърждаваща нагласа.

Разбира се, с изключение на отделни особено чувствителни хора, тази биологическа информационна енергия засега е недостъпна за за нашето възприятие. Тя обаче действа, дори когато ние нищо не усещаме. Ще дойде време, и мнозина от нас ще могат да усещат тази енергия на Доброто и да я използват за благо.

Мъдростта на Изтока учи, че храната трябва да се приготвя с любов. Само тогава тя ще бъде полезна, лечебна, ще ни развива физически, умствено и духовно чрез непознати за нас механизми. Покълналите семена и зърна обаче са храна, приготвени с любов от самата Природа, храна, изразяваща любовта й към човечеството. На нас ни остава само с благодарност да приемем този дар.

Юли ДРАГОМИРЕЦКИ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Храна и хранене“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

август 2021 септември 2021 Октомври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.