Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За интелекта

За интелекта » Човекът и Вселената

Земята – жив организъм с разум

• Последните научни изследвания потвърждават, че земята има своя анатомия, физиология, тя диша, чувства и съпреживява

Тепърва ще откриваме истината за нашата Майка – Земята. Най-пълно и всеобхватно тази истина се разкрива в древните писания, учения и легенди. Днес учените преоткриват тази истина, която не престава да ги изумява.

Интересът към тази тематика отначало поставя въпроси. Например, щом за един милион години е възникнал и се е развил човешкия разум, защо за няколко милиарда години да не е могъл да възникне и разумът на Земята? А действителният член на международната академия по информатика Юрий Андреев се пита: „Ами ако нашата Земя е жива, усещаща и реагираща на всичко, което става на нея, ако е организъм? Ами ако Космосът живее по закони, чиято целесъобразност без съмнение е неизмеримо по-висока от така наречените разумни хора, затънали в тресавището на потребителството?“

Проф. Владислав Луговенко, доктор на физико-математическите науки и водещ научен сътрудник в Института по земен магнетизъм, йоносфера и разпространение на радиовълните, е категоричен:

“Земята е жива в буквалния смисъл – тя диша, чувства, съпреживява...

Изяснено е, че нашата планета има различни енергийни мрежи. Те сякаш се “затварят” и “отварят” в зависимост от разположението на Луната и планетите, както и на други космически фактори. Този процес образно казано е наречен „дишане на Земята“.

Друга група учени естествоизпитатели след 30 години научни и експериментални изследвания са още по-категорични и твърдо заявяват: „Земята е жив организъм с анатомия, физиология и ...разум!“ Те решават пряко да се обърнат към нея чрез своето подсъзнание и да й зададат въпроси, за да се убедят дали изобщо е възможен подобен диалог. И Земята отново абсолютно доказва, че е разумна! Например изследователите я молят да предизвика суша или валежи в определени райони или да провокира определена група хора към дадени действия – и това е изпълнявано. Нещо повече, експериментаторите успяват да получат знания, които дотогава не са известни на човечеството, както и сведения за минали и бъдещи събития. Например е прието

сведение за рязко намаляване числеността на хората на Земята,

защото това, което те вършат с природата, е истинска война с майчиния организъм. Да не забравяме, че човечеството е само част от планетата и биологичното трябва да функционира по законите на живот на майчиния организъм. Земята точно съобщава къде и в каква последователност ще започне да намалява числеността на хората. Дори е публикувана карта, на която са посочени последиците от пълното разтопяване на ледниците и как ще бъдат засегнати всички крайбрежни страни, градове. А и какво е съвременното човечество на Земята, след като през цялата си история тя променя не по-малко от четири пъти почти напълно целия животински и растителен свят, за което се съди по палеонтологичните находки и различните вкаменелости. Нима катастрофалните цунами, наводнения, земетресения, циклони, урагани, пожари не са поредното предупреждение към човечеството, унищожаващо природата и себе си?

Докторът на геолого-минералогичните науки, проф. И. Яницки пише в книгата си „Физика и религия“: „Земята е жив и мислещ организъм, която ни търпи така, както ние търпим микробите , включително вредните, намирайки се в симбиоза с нас. И напомня, че търпението й едва ли е безгранично. И когато разрушаващото ни въздействие върху природата достигне предела, Земята ще вземе мерки така, както вече ги е вземала“.
Нека добавим, че не само нашата Майка ще вземе регулиращите мерки спрямо човечеството, но действено ще се намеси и Космическият Разум, за да си дойде всичко на мястото, предопределено от нашия Създател.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Човекът и Вселената“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 6.11 /петък/ от 19:15 до 20:300 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Февруари 2021 март 2021 Април 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.