Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Източна медицина

Източна медицина » Какво е болестта?

Откъде започва болестта

* Както древните източници, така и съвременните изследвания сочат, че причината на всяко неразположение на човека не е във физическото, а във финото му тяло

Болестта отначало започва да се проявява от нарушения в поведението, начина на мислене и постъпките - започва да страда духът на човека, неговата кармична обвивка, информационно-полевото му равнище на здраве.

После измененията се предават на интелектуално равнище, което се проявява в абсолютизиране на бездуховността, безнравственост и високомерие. По-късно започват да страдат психоемоционалното равнище, астралната енергийна обвивка, което се проявява като прекалено усещане за раздразнителност, озлобеност, тъга, униние и пр. В крайна сметка деформацията на полевите структури се предава на етерната обвивка и нарушенията, които продължително време протичат в полевите структури на финото тяло на човека, започват да се проявяват във физическото тяло под формата на болести.

Болестта идва при човека като предупреждение за неправилния начин на живот.

Тя може да се смята като изкуствено препятствие, издигнато по нашия път от Висшето Аз с цел малко да ни поспре и да ни накара да се замислим как живеем и какъв е смисълът на битието. Болестта сигнализира, че ние в нещо грешим. Инертността на материята дава на човек допълнително време за духовно самоусъвършенстване. Затова има и духовен път за изцеление, в чиято основа е хармонизирането на всички фини тела и на физическото тяло на човека. Лекарят или лечителят може само да помогне на болния, ако той помоли за това, но окончателното излекуване е възможно изключително на духовно равнище.

Възникването на заболяването има пет равнища. Това можем да го илюстрираме с пример, като движението е от следствието към причината.

Така, причината за появата на захар в урината е повишеното й равнище в кръвта – 1-во симптоматично равнище. Причината за повишаването на захарта в кръвта е нарушаването на синтеза на инсулин от задстомашната жлеза – 2-ро функционално равнище. Причината за нарушения в панкреаса може да бъде патология на отделящите жлъчка канали и на дванадесетопръстника. Това пък е следствие от нарушаването на регулиращата функция на акупунктурната система – 3-то равнище, на акупунктурната система. А нарушаването на тази функция е следствие на емоционални процеси, от изменение на състоянието на душата – 4-то равнище, на психиката.

Схемата обаче трябва да се разглежда правилно от 5-то равнище – на Духа.

Първите нарушения, които са причина на заболяването, се развиват на равнището на Духа. Ако човек не е в състояние да ги ликвидира, възниква енергиен дисбаланс в долните слоеве и като компенсаторна реакция започват да се появяват деформации на останалите йерархични равнища.

И така, на първо място се появяват енергоинформационни изменения на финоматериалните равнища, деформации на душевното състояние, които отключват веригата и резонансът се появява на телесно равнище.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Какво е болестта?“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.