Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Най-страшното нещо на света не е старостта, нито болестите, най-страшното е самият страх, обхванал всички.
Индийска поговорка

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Източна медицина

Източна медицина » Какво е болестта?

Откъде започва болестта

* Както древните източници, така и съвременните изследвания сочат, че причината на всяко неразположение на човека не е във физическото, а във финото му тяло

Болестта отначало започва да се проявява от нарушения в поведението, начина на мислене и постъпките - започва да страда духът на човека, неговата кармична обвивка, информационно-полевото му равнище на здраве.

После измененията се предават на интелектуално равнище, което се проявява в абсолютизиране на бездуховността, безнравственост и високомерие. По-късно започват да страдат психоемоционалното равнище, астралната енергийна обвивка, което се проявява като прекалено усещане за раздразнителност, озлобеност, тъга, униние и пр. В крайна сметка деформацията на полевите структури се предава на етерната обвивка и нарушенията, които продължително време протичат в полевите структури на финото тяло на човека, започват да се проявяват във физическото тяло под формата на болести.

Болестта идва при човека като предупреждение за неправилния начин на живот.

Тя може да се смята като изкуствено препятствие, издигнато по нашия път от Висшето Аз с цел малко да ни поспре и да ни накара да се замислим как живеем и какъв е смисълът на битието. Болестта сигнализира, че ние в нещо грешим. Инертността на материята дава на човек допълнително време за духовно самоусъвършенстване. Затова има и духовен път за изцеление, в чиято основа е хармонизирането на всички фини тела и на физическото тяло на човека. Лекарят или лечителят може само да помогне на болния, ако той помоли за това, но окончателното излекуване е възможно изключително на духовно равнище.

Възникването на заболяването има пет равнища. Това можем да го илюстрираме с пример, като движението е от следствието към причината.

Така, причината за появата на захар в урината е повишеното й равнище в кръвта – 1-во симптоматично равнище. Причината за повишаването на захарта в кръвта е нарушаването на синтеза на инсулин от задстомашната жлеза – 2-ро функционално равнище. Причината за нарушения в панкреаса може да бъде патология на отделящите жлъчка канали и на дванадесетопръстника. Това пък е следствие от нарушаването на регулиращата функция на акупунктурната система – 3-то равнище, на акупунктурната система. А нарушаването на тази функция е следствие на емоционални процеси, от изменение на състоянието на душата – 4-то равнище, на психиката.

Схемата обаче трябва да се разглежда правилно от 5-то равнище – на Духа.

Първите нарушения, които са причина на заболяването, се развиват на равнището на Духа. Ако човек не е в състояние да ги ликвидира, възниква енергиен дисбаланс в долните слоеве и като компенсаторна реакция започват да се появяват деформации на останалите йерархични равнища.

И така, на първо място се появяват енергоинформационни изменения на финоматериалните равнища, деформации на душевното състояние, които отключват веригата и резонансът се появява на телесно равнище.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Какво е болестта?“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Гонг медитациите ще бъдат възобновени
след премахването на извънредното положение на 30.05 /събота/ от 18:30 до 29:00 ч. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ВЕЛИКИЯ ПОСТ
започва на 2 март и продължава до 19 април, Великден За постите

Април 2020 май 2020 Юни 2020
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2020 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.