Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

За духа и за душата

За духа и за душата » Шамбала

Отзвук от Шамбала

Известно е желанието на мнозина да посетят тайнствената Шамбала, но малцина са призваните. Един от тях е Томас Андрю, известен изследовател на неведомото. Той е оставил своите спомени в книгата си “Шамбала – оазис на светлината”, един от които е случката в пещера.

“Когато каменната плоча се спусна зад гърба ни, стори ми се, че съм проникнал в друг свят, напълно отрязан от онзи, който познавах. Учителят лама ме повика, да мина по-близо до богинята. Пред нея забелязах вдлъбнатина, образувана в скалата в продължение на хиляди години от падащите от сталактитите капки вода. Този овален резервоар, създаден естествено от бавната ерозия, беше пълен с вода, която се разливаше наоколо. Капки падаха от тавана на пещерата, образуваха концентрични кръгове върху водната повърхност, която беше неподвижна като огледало.

- Това са сълзите на Тара, която плаче за това, че

човекът е паднал и е изгубил божественото си положение –

поясни ламата и продължи. – Чували ли сте за езерото Лама Ламтзо в Тибет, в което се появяват видения, когато определени свещенослужители търсят месторождението на бъдещия лама?

- Спомням си, че съм чел за това.

- Този водоем е подобен на свещеното езеро и тук също могат да се видят образи с високо значение.

С любопитство гледах водата, отразяваща светлината на свещите, силуета на Тара в тъмната й ниша, но освен тези отразени не виждах нищо.

- Гледайте по-внимателно...още по-внимателно...”ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ” /О, скъпоценност в цветчето на лотос, здравей!/ и чародейството се разпространи в пещерата.

Пламъкът на свещите осветяваше Тара в калейдоскопична смяна на цветовете,

високо се издигаше димът на ароматичните пръчки, а всичко това се отразяваше в басейна като в огледало, нарушавано от време на време от падането на водна капка. Скоро обаче всички отражения изчезнаха и водата на басейна бе покрита в мъгла. Внезапно видях отчетливи образи, като че ли гледах екрана на цветен телевизор.
Ламата стоеше до мен и също гледаше.

Най-напред видях нашата планета с големите й океани, континенти, облачни маси, както ни ги показва НАСА в телевизионно предаване от Космоса. За една или две минути външният вид на земното кълбо се промени напълно. Гъсти сиви, черни, кафяви и червени облаци покриха най-населените зони на Земята Понякога тази маса беше пронизвана от интензивни проблясъци, които има при взривове. Синкави, розови или златисти лъчи и звезди се появяваха на тъмния фон и го осветяваха, но цялата планета беше в мрак.

- Наблюдавате мисловни и емоционални вибрации, освобождавани от човечеството – обясни монахът. – Както виждате, качеството им е ниско.

Вижте сивия облак на егоизма!

Сините проблясъци са духовните стремежи на малцинството, но те са заливани от основния поток на страстта, омразата и алчността, образувал гигантска аура около Земята в продължение на хиляди години. Това прилича на йонизираните слоеве около планетата, отразяващи радиовълните.
За мен беше плашещо откритие да видя със собствените си очи огромната ментална броня, заобикаляща Земята.

- Планетата ни е болна от лъжливите мисли на човека – прошепнах аз.”

Кой всъщност е Андрю Томас? Някога в миналото името му е било Андрей Павлович Томашевски. От 20-та си година той живее в Манджурия, където родителите му се отзовават след революцията в Русия. Сетне обикаля Китай, Япония и Индия, където се обучава при таисти, будисти и брахмани. Учи и при Николай Рьорих. Томас разглежда труда си като опит да опише онова, “което можем да наречем непривична реалност. Тя се базира на убеждението, че в света съществува оазис на космическа култура, чиито представители водят човечеството през вековете като пътеводна звезда към по-високо стъпало на съзнанието и морала, към по-дълбоко разбиране на човешкото братство.”

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Шамбала“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Гонг медитациите ще бъдат възобновени
след премахването на извънредното положение 
Курс Здрaви очи без очила
9 и 10 май 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ВЕЛИКИЯ ПОСТ
започва на 2 март и продължава до 19 април, Великден За постите

Февруари 2020 март 2020 Април 2020
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“
  • Ден на „двете тръби“ Ден на „двете тръби“
  • Сирни заговезни Сирни заговезни

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2020 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.