Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Природна медицина

Природна медицина » Масажи

Травмите и масажът

* Лечението на този род травми е продължително

Травмите, било то битови, професионални или в зависимост от сезона /особено зимния сезон, излетите в планината/ винаги са неприятни и са опасен спътник в нашето всекидневие. Едва ли има човек, който да не си е навяхвал глезена, китката или друга става. Мнозина са страдали от счупвания или пукване на костите на различни места. Чести са и разтегнатите сухожилия.

Това страдание нарушава ритъма на живот на пострадалия, а в много случаи остават трайни последици.

Такъв бе случаят с пациентката И.П. на Здравен център “Дар”, която потърси помощ при нас. Тя бе получила фрактура вследствие на падане, била гипсирана, но след свалянето на гипса вече година и половина тя изпитвала силна болка, поради което загубила и съня си. Тя сподели, че през този период тя е закупила от аптеките всички възможни загряващи мехлеми и други мазила, които нямали особен ефект. Защо?

Нека разгледаме травмите от енергийна гледна точка. Всяка травма е проява на енергията Ин или “студ” в организма. По тази причина вследствие на травмите се появяват кръвоизливи и отоци, които са свързани с енергията Ян или “топлина”. Те балансират “студа” и нормализират енергийния поток в тялото. Затова при подобни следтравматични състояния се препоръчва затопляне на съответното място или използване на загряващи мехлеми. Спомнете си как инстинктивно човек разтърква удареното място с ръка – все със същата цел да го загрее.

Понякога травмата се появява и като следствие на енергиен дисбаланс в организма. Това очевидно е била една от причините за травмата на нашата пациентка, която сподели: “Бях много напрегната и емоционално превъзбудена.

Усещах вътрешен дискомфорт и раздразнителност. Може би затова паднах и се ударих!” Организмът й сам предизвикал травмата, за да балансира енергиите си.

Прилагането на много загряващи мехлеми след свалянето на гипса обаче е довело до прекомерно увеличаването на “топлината”, а оттам  –  до засилване на болката в областта на травмата.

На пациентката бе приложен Сайонджи масаж - общо 5 процедури, което доведе до освобождаване на гръбначния стълб, подобряване на оросяването, обмяната на веществата, както и акупресура за коригиране на енергийните потоци по меридианите.
Нашата пациентка си тръгна за родния град без болка и получи нужните наставления как да стабилизира полученият резултат у дома. Този случай е един от многото в ЗЦ “Дар”, който по безспорен начин илюстрира възможностите на японския масаж Сайонджи, приложен грамотно от специалист природолечител.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Масажи“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Гонг медитациите ще бъдат възобновени
след премахването на извънредното положение на 18.05 /събота/ от 18:30 до 29:00 ч. 
Курс Здрaви очи без очила
9 и 10 май 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ВЕЛИКИЯ ПОСТ
започва на 2 март и продължава до 19 април, Великден За постите

Април 2020 май 2020 Юни 2020
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2020 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.