Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Изкуството на щастието се крие в способността да намирате щастието в простите неща.
Хенри Уорд Бийчър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Здравословен живот

Здравословен живот » Храна и хранене

Oбеззаразяване на рибата

Съюзът на потребителите в САЩ наскоро проведе проверка на санитарните условия за търговия с риба и е установил, че те далеч не отговарят на изискванията. Ето само една от констатациите: "Почти половината от взетата за проби риба съдържа бактерии от фекалиите на самата риба или от човешки произход. Почти в четвърт от случаите количеството на бактериите далеч превъзхождат допустимите норми". Става дума за бактериите, които се съдържат на повърхността на рибата. Очевидно е, че и рибата, които се лови най-вече в нашите вътрешни водоеми, може да е инфектирана по същия начин, да не говорим за водоеми от типа на Панчаревското езеро, в чиито води се изливат отходните води на околните села.

За да се избавим от тези бактерии, преди готвенето на рибата може да я промием с 3-процентов разтвор от кислородна вода /от аптеката/, след което трябва обилно да се изплакне.

Не по-малко значение за здравето има и вътрешността на рибата, обикновено заразена с различни паразити. Например рибната тения, която паразитира в тънките черва на човека, може да достигне до 20 м дължина и причинява заболяването дифилоботроза. То води до изтощение, злокачествена анемия, а понякога и до смърт.

По тази причина рибата трябва много добре да се обработва топлинно - пържене, варене, печене. Недопечената на скара риба или изсушената на слънце крие опасности. Необходимо е също така строго да се спазва хигиената при чистенето и разфасоването на рибата. Най-добре е това да става върху хартия, найлон, след което да се изхвърля. Ако остатъците все пак са попаднали на дъската, тя, а също така и ножът, трябва да бъдат добре измити и дезинфекцирани с кислородна вода.
 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Храна и хранене“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.