Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Далай Лама
Следвай трите принципа: 1. Уважавай себе си. 2. Уважавай останалите. 3. Отговаряй за действията си.

Рубрики

Курсове

Курсове Курсове
Природна медицина

Природна медицина » Масажи

Възможностите на японския масаж

* Той е отлично антистресово средство и помага при много заболявания

* Ролята на шийните и тазобедрените стави за нормалното функциониране на вътрешните органи

За много заболявания японският масаж може да стане основно лечебно средство в комплексното природолечение, което се прилага в Здравен център “Дар”. Не случайно той е известен като “източен специален божествен масаж”.

Нека се спрем на едно често срещано оплакване – схващането и болките във врата. Японският масаж отпуска мускулатурата, освобождава прешлените и възстановява правилното им разположение. В резултат на това болките изчезват и се постига нормална подвижност на врата.

Какви са още скритите му ефекти в тази зона?

  • Областта на масажната яка, обхваща врата и раменния пояс. Това е рефлексогенна зона на централната нервна система и именно там се натрупва стресът във всичките му форми. Оттук и изразът: “Носи голям товар на плещите си.” Чрез масажа се отнема напрежението и се постига релаксация на нервната система, тоест японският масаж е чудесно антистресово средство.
  • Чрез японския масаж в шийно-раменната област се подобрява оросяването на главата /очи, уши, венци, мозък/, повлиява се ниското кръвно налягане, световъртежът, главоболието, безсънието.
  • Шийните прешлени играят ролята на управители на всички стави, както следва: първият шиен прешлен отговаря за всички стави; вторият – за китките; третият – за лактите; четвъртият – за раменните стави; петият - за глезените; шестият – за колената; седмият – за тазобедрените стави. Следователно, състоянието на шийните прешлени е в пряка връзка със състоянието на ставите и не може да очакваме пълно излекуване на последните, без адекватно въздействие върху гръбначния стълб. Тази взаимовръзка за последен път доказва, че към всяко едно заболяване трябва да се подхожда комплексно, разглеждайки организма в неговата цялост.
  • Третият и четвъртият шиен прешлен участват в управлението на редица вътрешни органи: бели дробове, бронхи, сърце, стомах, тънки черва, апендикс, черен дроб, жлъчен мехур, далак, задстомашна жлеза, бъбреци. Двата прешлена тук си поделят управленските функции с други прешлени на гръбначния стълб /различни за различните органи/, проблемите в които се повлияват благотворно от японския масаж. Според руски медици в 90 процента от случаите на раждане, при които детето се изтегля за главичката, се получава микротравма в областта на третия и четвъртия шиен прешлен. Това води до смущение във функцията на по-голяма част от органите в организма. Когато над тази микротравма се насложат тазобедреното изместване, неправилният начин на живот, негативните навици и мисли, се появяват заболяванията.

Лечението на всеки орган трябва да включва адекватно въздействие на свързаните с него органи и управляващи го дялове на гръбначния мозък. Освен основно лечебно средство при определени заболявания, японският масаж е незаменима допълваща терапия във всички останали случаи. Чрез него се отстраняват две от основните причини за заболяванията – тазобедреното изместване и проблемите в прешлените на гръбначния стълб.

В Здравен център “Дар” след ирисовата диагностика се изготвя цялостна лечебна програма, в която по преценка на лекаря природолечител, при необходимост се включва и японският масаж. И пациентите остават благодарни за резултата, който постигат за своето здраве.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Масажи“

Всички статии по темата

 

Новини

Здравен център „Дар“
РАБОТНО ВРЕМЕ 
Йога практики
СЕДМИЧЕН ГРАФИК 
Нови видове масажи в Дар
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Курс Здрaви очи без очила
26 и 27 януари 2019 
Следваща гонг медитация
събота (15 декември) от 17:30 до 18:45 ч. 
Отдава се зала под наем
За йога, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ започват на 15 ноември За постите

Ноевмври 2018 декември 2018 Януари 2019
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“
  • Ден на „двете тръби“ Ден на „двете тръби“
  • Никулден Никулден

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0894 397 473, email: info@dar-center.com

© 2018 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.