Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Природна медицина

Природна медицина » Масажи

Възможностите на японския масаж

* Той е отлично антистресово средство и помага при много заболявания

* Ролята на шийните и тазобедрените стави за нормалното функциониране на вътрешните органи

За много заболявания японският масаж може да стане основно лечебно средство в комплексното природолечение, което се прилага в Здравен център „Дар“. Не случайно той е известен като „източен специален божествен масаж“.

Нека се спрем на едно често срещано оплакване – схващането и болките във врата. Японският масаж отпуска мускулатурата, освобождава прешлените и възстановява правилното им разположение. В резултат на това болките изчезват и се постига нормална подвижност на врата.

Какви са още скритите му ефекти в тази зона?

  • Областта на масажната яка, обхваща врата и раменния пояс. Това е рефлексогенна зона на централната нервна система и именно там се натрупва стресът във всичките му форми. Оттук и изразът: „Носи голям товар на плещите си.“ Чрез масажа се отнема напрежението и се постига релаксация на нервната система, тоест японският масаж е чудесно антистресово средство.
  • Чрез японския масаж в шийно-раменната област се подобрява оросяването на главата /очи, уши, венци, мозък/, повлиява се ниското кръвно налягане, световъртежът, главоболието, безсънието.
  • Шийните прешлени играят ролята на управители на всички стави, както следва: първият шиен прешлен отговаря за всички стави; вторият – за китките; третият – за лактите; четвъртият – за раменните стави; петият – за глезените; шестият – за колената; седмият – за тазобедрените стави. Следователно, състоянието на шийните прешлени е в пряка връзка със състоянието на ставите и не може да очакваме пълно излекуване на последните, без адекватно въздействие върху гръбначния стълб. Тази взаимовръзка за последен път доказва, че към всяко едно заболяване трябва да се подхожда комплексно, разглеждайки организма в неговата цялост.
  • Третият и четвъртият шиен прешлен участват в управлението на редица вътрешни органи: бели дробове, бронхи, сърце, стомах, тънки черва, апендикс, черен дроб, жлъчен мехур, далак, задстомашна жлеза, бъбреци. Двата прешлена тук си поделят управленските функции с други прешлени на гръбначния стълб /различни за различните органи/, проблемите в които се повлияват благотворно от японския масаж. Според руски медици в 90 процента от случаите на раждане, при които детето се изтегля за главичката, се получава микротравма в областта на третия и четвъртия шиен прешлен. Това води до смущение във функцията на по-голяма част от органите в организма. Когато над тази микротравма се насложат тазобедреното изместване, неправилният начин на живот, негативните навици и мисли, се появяват заболяванията.

Лечението на всеки орган трябва да включва адекватно въздействие на свързаните с него органи и управляващи го дялове на гръбначния мозък. Освен като основно лечебно средство при определени заболявания, японският масаж е незаменима допълваща терапия във всички останали случаи. Чрез него се отстраняват две от основните причини за заболяванията – тазобедреното изместване и проблемите в прешлените на гръбначния стълб.

В Здравен център “Дар” след ирисовата диагностика се изготвя цялостна лечебна програма, в която по преценка на лекаря природолечител, при необходимост се включва и японският масаж. И пациентите остават благодарни за резултата, който постигат за своето здраве.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Масажи“

Всички статии по темата

 

Новини

Здравен център „Дар“
Работно време на ЗЦ "Дар". 
Следващата гонг медитация е на
18 октомври (петък)
от 19:15 до 20:30 ч. 
Курс Здрaви очи без очила
9 и 10 ноември 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Йога за начинаещи
от 7 октомври 2019 г. 

Календар

КАЛЕНДАР НА ПОСТИТЕ
за 2019 година За постите

Септември 2019 октомври 2019 Ноевмври 2019
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2019 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.