Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За интелекта

За интелекта » За интелекта

Разумът на клетките

* Здрава ли е клетката и ние сме здрави

* Очистването на клетъчно равнище е най-важната предпоставка за успешно лечение

Нашият организъм се състои от клетки. Милиарди клетки – мускулни, костни, нервни, съдови, ендокринни, кръвни и тъй нататък. Преплитъйки се по един чудноват начин, те създават тъканите на нашето тяло – мускулите, скелета... Тъканите формират органите. Редица органи се обединяват в системи, а съвкупността от системи формират индивида.
Нашето здраве зависи от това дали отделната клетка е здрава и функционира правилно. За това най-вече съдейства пропускателната способност на клетъчните мембрани, от които в значителна степен зависи обмяната на веществата и съставът на нашата кръв – основата на живота.

Думата “мембрана” в превод от латински означава “кожичка”. За да има живот, необходимо е

постоянно движение на течностите между клетките и вътре в клетките.

Дори малкото забавяне на това движение, например при недостиг на вода в организма, води до разстройство в даден орган. Мембраните са нещо като “пропускателен пункт” на всичко, което прониква в клетките или излиза от тях. По този начин тя регулира проникването в клетката на различни вещества и транспортирането на обменните продукти: газове, течности и други вещества, светлинни и звукови вълни, на каквато и да е информация. Ако клетъчните мембрани по една или друга причина се разрушат, настъпва саморазрушаване и гибел на клетките.

За което и да е заболяване винаги е типично наличие на голямо количество токсични протеини, които се натрупват в резултат на разрушаване на микроорганизмите или на клетъчните тъкани, подложени на травматичен, химически, топлинен или микробен шок. И за да бъда ликвидирана дадената болест, необходимо е преди всичко да се отворят отделителните пътища: да се очисти дебелото черво, бъбреците, белите дробове, черния дроб, кожата.

Това на свой ред ще усили движението на течната част на кръвта или плазмата.

Плазмата ще се освободи от токсините,

ще възприеме дошлите й на помощ антитела, ферменти, кислород, глюкоза, хранителните вещества от резервите на организма. Самият организъм ще се очисти, ще може да се освободи от натрупаните токсични вещества и ще заработи в режим на саморегулация, ще се самоизлекува.

Сдружението на милиарди клетки работи в съвършен синхрон и хармония, като

всяка клетка обслужва останалите клетки.

Всяка клетка има свой разум, но съществува и далеч по-съвършеният разум на клетките като цяло. Нещо подобно се наблюдава и при работата на отделната пчела и на пчелното семейство като цяло, което се ръководи от пчелния разум в кошера. Отделната пчела има ограничен жизнен ресурс - около 40 дни по време на пчелната паша, но пчелното семейство може да живее дълги години.

За да сме здрави, за да съществуваме, най-важното е да се погрижим да е здрава всяка наша клетка. 

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За интелекта“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.