Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Заразни и инфекциозни » Грип

Простудата и грипът не са невинни заболявания

* Простудите идват след срив на имунната система и затлачване на организма с токсини

* Нелекувани или лошо лекувани те водят до тежки усложнения, понякога за цял живот

Когато се заговори за грип и простудни заболявания, а те най-често се проявяват през зимния сезон, неволно си спомням за един мой пациент. Той бе дошъл в Здравен център „Дар“ с тежка бронхиална астма, която получил след грипно заболяване и 38 години е бил в нейния плен. Нито лекарствата, нито процедурите, нито посещението на санаториуми не са могли да му помогнат. „Идвам при вас с последна надежда“ бяха първите му думи, с които седна на стола.

Всеки лекар от практиката знае, че простудите и грипът никак не са за подценяване, защото често носят след себе си тежки усложнения: бронхиална астма, бронхопневмония, менингит, енцефалит, ендокардит, бъбречни заболявания и много други. Случаите за фатален изход също не са малко.

Най-уязвими към простудите и грипа са децата и възрастните хора. Те са рискови групи поради по-нисш праг на имунната система. Много внимателни трябва да бъдат хронично болните – със сърдечно-съдови заболявания, диабет, белодробни и бъбречни болести...

Човек се разболява, когато имунната система отслабне

поради неприродосъобразен начин на живот: обездвижване, прехранване, затлъстяване, хранене с неподходящи продукти, замърсяване на организма с токсини, тютюнопушене, употреба на алкохолни напитки, физически и психическа преумора, стрес, безразборен прием на лекарства.

Отключващ фактор за настинката най-често са охлаждането на организма или заразяването, при което веднага се атакува лигавицата на дихателните пътища. Зачервява се гърлото, появява се кашлицата, хремата, болките в мускулите и очите. Температурата, която е също естествена реакция на организма, се вдига до 38-39 градуса – именно в тези условия организмът изработва антитела и неговата имунна система рязко се активизира. В „пещта“ на повишената температура вирусите се унищожават, изгарят токсините – истинската причина за заболяването, защото именно в такава среда намират убежище и възможност за активно размножаване болестотворните микроорганизми.

Най-доброто средство за преодоляване на този етап на болестта е болният да остане вкъщи, на топло, за около седмица; да приема повече билкови чайове и течности и да очисти дебелото си черво /клизми, рициново масло, майчин лист, зърнастец/. Динамиката на болестта, най-вече при децата, трябва непрекъснато да се следи от лекар, който не бива да допусне бактериалната инфекция да премине във вирусна. Или бактериите /вирусите/ чрез кръвта да достигнат мозъка и да се получат тежки усложнения. Детето често повръща, има силно главоболие. То не трябва да се насилва с неподходяща храна, а да се остави само да избира с какво и колко често да се храни.

Преди време в нашия център дойде малката Д.С., на 10 години, с тежък спастичен бронхит, получен като усложнение след простудно заболяване. Детето често боледувало и трудно се възстановявало. То непрекъснато отсъствало от училище, което допълнително го стресирало заради пропуснати уроци. Майката напълно одобри моя план за природолечение – диета, фитотерапия, дихателни упражнения, масаж с акупресура...Вече две години непрекъснато следя детето –

толкова време то не е боледувало от настинка или грип

и отдавна е забравило за спастичния си бронхит.

При възрастните, когато е нарушено емоционалното и физическото равновесие, вътрешната хармония, организмът веднага става податлив на вирусно или бактериално заболяване. Именно тогава вирусите и болестотворните бактерии намират благодатна почва за размножаване. Същото важи и при интоксикирания организъм, особено на дебелото черво. Мерките в този случай са същите – пазенето на стая или постелен режим за няколко дни е задължително, както и спазването на наставленията на лекуващия лекар – щастие е за всеки, ако това е лекар природолечител. Прекарването на болестта “на крак”, нехайството и безотговорността към собственото здраве и към здравето на другите може да бъде скъпо платено.

След оздравяването децата трябва да бъдат вкъщи още поне една седмица, защото са с отслабнала имунна система и могат да заболеят повторно или да се заразят от свои връстници в детската градина, училището...

Наскоро при мен на преглед дойде жена, която сподели, че всяка година прекарва по два пъти бронхопневмония и често настива или хваща грип. Убедила се от собствен опит, че лекарствата са безсилни да я изведат от омагьосания кръг, тя потърсила помощ в природолечението. И то даде своите плодове след тоталното изчистване на организма от събралата се с годините слуз, възстановяване с билки и други природни средства на сринатата имунна система, с позитивното мислене и правилен режим на труд и почивка.
Успяхме, за което не само лекуващия лекар и пациентката имаме толкова заслуга, колкото

великата сила на природата, която може да направи истински чудеса.

Оттогава нашата пациентка е с отлично здраве и е забравила вече кога е настивала за последен път.

При по-възрастните усложненията след недобре излекувана или недоизлекувана настинка или грип най-често засягат дихателната система, синусите, случва се частично или пълно оглушаване, бъбречни заболявания, ендокардити и др.

От тях много неприятна е бронхиалната астма, задухът. В Здравен център „Дар“ имаме чудесно разработена методика за въздействие при астматично болните. Тя бе с успех използвана и в случая, с който започнах тази статия. След 38 години ходене по мъките, нашият пациент заживя нов, изпълнен със здраве и оптимизъм живот.

И все пак старата истина в медицината има право – по-добре е да не допуснеш заболяването, отколкото сетне да го лекуваш, макар и успешно. И затова ние, лекарите от Здравен център „Дар“, не се уморяваме да повтаряме тази истина. Ето защо вече девета година е организиран Курса по Йога за начинаещи и напреднали, седмичното Училище за здраве, Курса „Здрави очи без очила“... Целта ни е да убедим всички, независимо за какво са дошли в „Дар“, че може да живеем без болести и без лекарства, стига да го пожелаем истински.

Д-р Коста Николов

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Грип“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2021 декември 2021 Януари 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.