Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За семейството

За семейството » Третата възраст

Лекарят в самите нас

Научните данни сочат, че една от главните причини за остаряването на организма са отпадъчните продукти на обмяната /шлаките/ в междуклетъчните пространства. За да бъде забавен този процес е необходимо постоянно движение, правилно дишане, рационално хранене, очистване на организма от тях.

Старостта настъпва незабелязано и човек изпада в глуха защита: употребява лекарства, започва бавно да ходи, рязко ограничава физическото натоварване, престава да работи, употребява неестествени хранителни продукти. Ала тъкмо тези всички мерки най-много приближават старостта. Много хора сами разрушават здравето си с неправилен начин на живот, започвайки да остаряват още на 40-50 години. Едни от коварните врагове на човека в борбата му за дълголетие е слабата воля, мързелът, лошите навици.

Известният руски сърдечен хирург академик Николай Амосов дава следните изстрадани съвети за приобщаването към природосъобразен начин на живот:

* За болшинството заболявания не са виновни природата, обществото, а само човекът. Най-често той боледува, защото не се движи и е лаком, но понякога и поради своята неразумност.

* Не се надявайте на медицината. Тя може да лекува някои болести, дори нелошо, но не може да направи човека здрав. Бойте се да попаднете в плен на лекарите. Те често преувеличават слабостта на човека и могъществото на медицината. Създават у хората мними болести и издават полици, които сетне не могат да осребрят.

* За да бъдеш здрав са необходими собствени усилия, постоянни и значителни. Тях с нищо не можеш да замениш. Човек е толкова съвършен, че може да си възвърне здравето почти от всяка точка на упадъка. Колкото е по-възрастен, толкова и усилията трябва да бъдат повече.

* За здравето в еднаква степен са необходими четири условия: физическо натоварване, ограничения в храненето и пиенето /алкохолни и безалкохолни напитки, но не и на обикновена вода/, закаляване и умение да се почива.

Изпълнението на тези съвети, а те не са единствени, ще дадат на човека възможност да бъде здрав, да живее пълноценно и да се труди. Но при едно условие – да ги изпълнява.

Игор СОРОКИН

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Третата възраст“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

август 2021 септември 2021 Октомври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.