Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

За семейството

За семейството » Третата възраст

Лекарят в самите нас

Научните данни сочат, че една от главните причини за остаряването на организма са отпадъчните продукти на обмяната /шлаките/ в междуклетъчните пространства. За да бъде забавен този процес е необходимо постоянно движение, правилно дишане, рационално хранене, очистване на организма от тях.

Старостта настъпва незабелязано и човек изпада в глуха защита: употребява лекарства, започва бавно да ходи, рязко ограничава физическото натоварване, престава да работи, употребява неестествени хранителни продукти. Ала тъкмо тези всички мерки най-много приближават старостта. Много хора сами разрушават здравето си с неправилен начин на живот, започвайки да остаряват още на 40-50 години. Едни от коварните врагове на човека в борбата му за дълголетие е слабата воля, мързелът, лошите навици.

Известният руски сърдечен хирург академик Николай Амосов дава следните изстрадани съвети за приобщаването към природосъобразен начин на живот:

* За болшинството заболявания не са виновни природата, обществото, а само човекът. Най-често той боледува, защото не се движи и е лаком, но понякога и поради своята неразумност.

* Не се надявайте на медицината. Тя може да лекува някои болести, дори нелошо, но не може да направи човека здрав. Бойте се да попаднете в плен на лекарите. Те често преувеличават слабостта на човека и могъществото на медицината. Създават у хората мними болести и издават полици, които сетне не могат да осребрят.

* За да бъдеш здрав са необходими собствени усилия, постоянни и значителни. Тях с нищо не можеш да замениш. Човек е толкова съвършен, че може да си възвърне здравето почти от всяка точка на упадъка. Колкото е по-възрастен, толкова и усилията трябва да бъдат повече.

* За здравето в еднаква степен са необходими четири условия: физическо натоварване, ограничения в храненето и пиенето /алкохолни и безалкохолни напитки, но не и на обикновена вода/, закаляване и умение да се почива.

Изпълнението на тези съвети, а те не са единствени, ще дадат на човека възможност да бъде здрав, да живее пълноценно и да се труди. Но при едно условие – да ги изпълнява.

Игор СОРОКИН

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Третата възраст“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Гонг медитациите ще бъдат възобновени
след премахването на извънредното положение на 18.05 /събота/ от 18:30 до 29:00 ч. 
Курс Здрaви очи без очила
9 и 10 май 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ВЕЛИКИЯ ПОСТ
започва на 2 март и продължава до 19 април, Великден За постите

Април 2020 май 2020 Юни 2020
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2020 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.