Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Заболявания

Заболявания » Храносмилателна система » Гастрит

Повишена киселинност

* Ролята на натрия и калия в регулирането на алкално-киселинното равновесие на организма

В човешкия организъм непрекъснато се образуват кисели по своята реакция обменни продукти. Ирисът на окото е екран, на който може добре да се наблюдава равнището на тъканната киселинност. При промяна на нейното равнище се променя и цветът на ириса.
В обезвреждането на киселинните обменни продукти вземат участие доста вещества. Тук обаче ще се спрем само на два от най-важните биоелементи.

НАТРИЙ. Основни депа на този елемент в организма са ставите и стената на стомашно-чревния тракт. Повишената стомашна киселинност може след време да изчерпи натрия от стомашната стена. Щом настъпи това, всички останали тъкани започват да функционират при натриев дефицит и относителен калциев излишък. След стомаха веднага се засягат ставите.

Всяко пукане и щракане на ставите при движение говорят за натриев дефицит.

При тези условия калцият се отлага в тъканите, органите и ставите. Натриевият недостиг се поражда и вследствие на продължителни емоции и чувства, които активират надбъбречните жлези и ги принуждават усилено да използват натрия и витамин С.

КАЛИЙ. Основният склад за този елемент са мускулите. Той обезврежда киселинните продукти, образувани при мускулните движения. Необходимо е постоянното му набавяне, особено при хора, заети с физическа работа, спорт и други. Недостигът му води до лесна умора, отслабване на сърдечния мускул и промени в психиката.

Калият и натрият поддържат мембранният потенциал на всички клетки; те са небходими за протичането на първите импулси. При недостига им с помощта на механизъм, регулиран от хипофизата, става извличане на калия и натрия от депата. В същото време се натрупват небезвредни киселинни продукти в останалите тъкани. Това води до

повишено равнище на слуз, с помощта на която се извеждат натрупаните вредни вещества.

Повишената киселинност е първопричината за много здравни неблагополучия като главоболие, безсъние, невралгии, неврити, неврози, шум в ушите, спазми от различен характер, мускулни болки, сърдечни проблеми, простатит, синузит, ангина, хрема, бронхит и др.

Здравен център „Дар“ има голям опит за коригиране на всяко състояние с повишена киселинност. Тя се овладява преди всичко с алкализираща диета, подходящ режим, билки и други природни средства. Достатъчни са от една до три седмици спазване на лекарски указания за пълното нормализиране на организма в това отношение.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Гастрит“

Всички статии по темата

 

Новини

Здравен център „Дар“
РАБОТНО ВРЕМЕ 
Следващата Гонг медитация ще бъде
в петък (15 юни) от 19:15 до 20:30 ч. 
Курс по Йога
всяка сряда от 18:30 ч. 
Курс Здрaви очи без очила
16 и 17 юни 2018 г. 
Даваме зала под наем
за йога, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИ ПОСТИ За постите

Май 2018 юни 2018 Юли 2018
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“
  • Петровден Петровден

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986-75-09 и 986-31-08, email: info@dar-center.com

© 2018 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.