Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Природна медицина

Природна медицина » Масажи

Масажът – обмяна на енергии

 * По време на масаж се извършва интензивен енергиен обмен

* От съществена важност е положителната нагласа на масажиста към масажирания

Айнщайн е казал, че твърдата материя е празно пространство с енергия, която преминава през него. По-късно квантовата физика разкри, че вселената има, освен материален, и енергиен аспект; че телата в космоса са системи с вътрешна енергия, излъчвана непрекъснато в пространството; че телата са свързани помежду си, че те обменят енергия независимо от разстоянието между тях.

Човекът като част от вселената представлява също една самостоятелна енергийна система, която обменя енергия с останалите системи. За съжаление, в повечето случаи този процес е незначителен. А какъв огромен потенциал крие космическата енергия, която човек може да приеме! От друга страна, енергията, която човек излъчва, оказва въздействие върху енергийните системи в космоса.

Когато хората контактуват помежду си, се получава сблъсък на различни енергии. Разменянето на мисли, на мнения поражда двупосочен енергиен ток: обикновено единият човек отдава, а другият приема енергия. При разгорещен спор например често се наблюдава, от една страна, изтощаване и безсилие, а от друга – прилив на сили.

Но човек може съзнателно да отдава положителна енергия на други хора, същества, на предмети, и единственият път за това е пътят на добронамереното отношение.
Добронамереността е от изключителна важност при правене на масаж, който е особено интензивен начин за обмен на енергия между две човешки същества. Само масажът, направен с искрено желание да помогнеш, със съпричастност и състрадание към болките на масажирания, ще доведе до ефективен резултат. Положителните мисли са онази нагласа, която масажистът трябва да възпита в себе си, за да може енергията му, насочена към пациента, да го облекчи и излекува. В противен случай масажът ще се превърне в елементарна механика, която ще има съмнителен ефект и която дори може да навреди: вместо да отдаде, масажистът може да отнеме енергия на масажирания.

Така че всеки, който иска да бъде подложен на масаж или да продължи процедурите, трябва да се увери, че масажистът е добронамерен към него.

Християн ДИМИТРОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Масажи“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

август 2021 септември 2021 Октомври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.