Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Природна медицина

Природна медицина » Диагностики

Ирисът и самоотравянето

* Замърсяването на дебелото черво води до интоксикация на целия организъм и е първопричина за болестите на цивилизацията

* В кои органи най-напред се отлагат и натрупват токсините?

Причините за самоотравянето на организма или на част от него най-често са отровите, образувани в червата. И тъй като бариерата между чревното съдържание и кръвоносните, лимфните съдове е много фина, всяка най-малка тяхна промяна в структурата и функцията води до преминаване на отровните вещества в тялото.

В ириса на окото чревната зона заема доста голяма площ. От практиката на Здравен център “Дар” можем да кажем, че почти няма посетител, при който в по-голяма или в по-малка степен да не се открие самоотравяне, произтичащо от стомашно чревния тракт. И това не е случайно. Щом е налице заболяване, вероятността за самоотравяне на организма е почти 100-процентов.

Кои са най-честите източници за това самоотравяне?

Това са вредните хранителни навици, обездвижването, умората, спадането на напречното дебело черво, запекът, употребата на лекарства, замърсена околна среда и пр.
При не малък брой посетители на центъра се наблюдава специфично оцветяване на ириса в зоната на стомашно-чревния тракт, което носи важна информация на лекаря природолечител. Важно е да се отбележи, че токсините най-напред достигат и се отлагат в онези органи, които имат наследствени предразположения към едно или друго заболяване.

Знаците в чревната област са винаги свързани с ирисовите знаци в съседните органи, както са представени в ирисовите карти. Ирисът на окото дава възможност на лекаря природолечител да види директно връзката между токсичен участък от червата и увреден орган, който анатомично може да бъде отдалечен от чревния тракт. Неговото засягане става по нервно-рефлекторен механизъм.

Самоотравянето има различни симптоми и е първопричина

на повечето от най-разпространените заболявания: главоболие, артрит, неврози, световъртеж, ангини, стенокардия, бронхиална астма, алергии, различни възпалителни процеси, кожни заболявания, доброкачествени и злокачествени тумори и пр. Това на практика означава, че всяко лечение, особено на хроническите, трябва да започне с очистването на организма и най-вече – на дебелото черво с подходящи според случая средства. В това отношение Здравен център “Дар” е натрупал огромен опит.

В заключение нека подчертаем, че всяко очистване на дебелото черво води до саморегулация на организма, до неговото подобрение и дава прекрасни резултати. Лекувайки първопричината за дадено заболяване, а не неговите симптоми,, стотици и хиляди пациенти на Здравен център “Дар” са се излекували от многогодишни и трудни за лечение болести с прости средства.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Диагностики“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 6.11 /петък/ от 19:15 до 20:300 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Март 2021 април 2021 Май 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.