Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Обмяна на веществата » Целулит

Меден масаж при целулит

Проблемът целулит, все още, си остава основно женски. Някои развиват фобия от т. нар. “портокалова кожа”, особено пред сезона на отпуските. Не ги успокоява дори фактът, че и звездите имат целулит и, че в началото на ХХ век той се е считал за еротичен елемент.
Въпреки че се смята за козметичен дефект, целулитът е сериозно заболяване на мастната и съединителна тъкани, съпроводено с притискане на периферните кръвоносни и лимфни съдове. Установено е, че засегнатите тъкани съдържат много алфарецептори, които блокират разграждането на мазнините. Нарушава се равновесието между натрупването на мазнини и тяхното освобождаване, мастните клетки се разтягат прекомерно като могат да увеличат обема си до 100 пъти. Усилва се способността им да улавят захарите, което води до втвърдяване на колагеновите нишки отговорни за еластичността на кожата.

Целулитните образувания имат своите характерни места по женското тяло – т. нар. "целулитни зони”. Това са корема, ханша, бедрата, вътрешната страна на коленете, мишниците, брадичката и др.

Целулитът е лечим, но това изисква време, търпение и комплексен подход за отстраняване на причините

- затлъстяване, стрес, наследствени фактори, хормонален дисбаланс и др. Освен балансирано хранене и двигателна активност е необходимо и директно въздействие върху проблемните участъци.

С предимство пред всички локални лечебни процедури за лечение на целулита бих посочила медния масаж. Това е древен тибетски метод, при който въздействието на масажните похвати и мощният биологичен ефект на пчелния мед взаимно се допълват и усилват. Лечебната сила на меда е известна още от древността. Освен вода и въглехидрати, в него се съдържат важни микроелементи и минерали, витамини, някои ензими, както и антибиотични вещества. Интересно е да се знае, че при приема на мед с храната голяма част от полезните вещества съдържащи се в него частично или напълно се унищожават от стомашната киселина, докато прилагайки го върху кожата, те напълно се усвояват.

Масажът с пчелен мед стимулира циркулацията на кръв и лимфа като улеснява отделянето на излишните течности и отпадните продукти от целулитната тъкан. Той подхранва, освежава и подмладява кожата. Масажирането с ръце създава вакуум, който чрез ефекта на “изсмукване” и “изпомпване” тонизира тъканите и възстановява тяхната естествена способност да се самоочистват от токсините. Масажът с мед бързо разгражда мастните депа, стяга кожата като възстановява нейната еластичност и я предпазва от по – нататъшно отпускане.

Лечебният курс включва 15-20 процедури през ден, останалото е правилно хранене, много течности и спорт.

Д-р Весела КОЕВСКА

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Целулит“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 6.11 /петък/ от 19:15 до 20:300 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Февруари 2021 март 2021 Април 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.