Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

За интелекта

За интелекта » За интелекта

Законът на дхармата

* Всеки човек има цел в живота или уникална дарба или особен талант, който да подари на другите

* Въпросът “Как мога да помогна? “ е вътрешният диалог на духа

Дхарма е санскритска дума и означава “цел на живота”. Съгласно този закон всеки човек притежава уникален талант и има уникален начин да го прояви. По този начин се задоволяват и някакви уникални потребности. Проявявайки своя талант за задоволяване потребностите на обществото, вие създавате неограничено благосъстояние и изобилие. Тази мисъл трябва да бъде внушавана на всяко дете от най-ранните му години.

Законът на дхармата има три компонента:

  • Първият гласи, че всички сме дошли на този свят, за да открием, че истинската ни същност е духовна, че сме най-вече духовни същества, приели проявление във физическа форма.
  • Вторият компонент е проявяването на нашите уникални таланти. Това означава, че можете да правите нещо по-добре от всички и по начин по-добър от всеки друг на цялата земя. Когато правите това нещо, вие губите представата за времето. Проявяването на уникалния ви талант, а може не един, ви води до усещането за вечност.
  • Третият компонент на закона за дхармата е служенето на човечеството. Когато съчетавате своята способност да проявявате уникалния си талант със служене на човечeството, вие се възползвате в пълна мяра от закона за дхармата.

Въпросът “Каква полза ще имам?” е вътрешният диалог с егото. Питането “Как мога да помогна?” е вътрешният диалог на духа. Духът е онова пространство във вашето съзнание, в което възприемате своята принадлежност към Вселената.

Седнете и направете списък на отговорите на следните два въпроса. Ако парите не бяха проблем и разполагахте с колкото искате време и средства, какво бихте правили? В случай, че бихте се занимавали със същото, с което се занимавате сега, вие сте в дхарма, защото много обичате това, което вършите – вие проявявате своите уникални таланти.

След това се запитайте: “Как ми приляга най-много да служа на човечеството?” Намерете отговора на този въпрос и го приложете на практика.

Открийте своята божественост, намерете уникалния си талант, поставете го в служба на човечеството и ще можете да генерирате цялото богатство, което желаете.

Дийпак ЧОПРА

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За интелекта“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2021 декември 2021 Януари 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.