Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Здравословен живот

Здравословен живот » Вода и водолечение

Колко вода да пием?

Колко вода да пием?

С настъпването на летния сезон нуждите на тялото ни от вода ще нараснат значително. Във връзка с това много хора ще си зададат въпроса: „Колко вода трябва да пием?“

На тези питания се дават най-различни отговори. Едни твърдят, че трябва да се пие много вода, тъй като това помага да се пречистят бъбреците през летния сезон. Други, обратно, съветват тя да се пие колкото се може по-малко, за да не се увеличава и без това усилената работа на бъбреците.

Мнозина смятат, че колкото повече вода пием, толкова повече спомагаме за изчистването на организма, един вид го измиваме. Но организмът не е съд, побиращ количеството вода, което се излива в него. Струва ни се, че колкото повече сме изпили, толкова повече е удовлетворена потребността на организма от течност.

Но въпросът не е в количеството погълната вода, а в това как е приета тя и какво е състоянието на организма, който я приема. Защото, ако например нашите черва не могат нормално да усвояват водата, те ще продължат да се нуждаят от нея.

Също така е вярно, че недостигът на течности в тъканите е една от причините за стареенето на организма. Но значи ли това, че при употреба на голямо количество течности проблемът ще бъде решен? Не, защото излишъкът от вода в организма не само не е полезен, но е и вреден, тъй като претоварва сърцето и бъбреците. Ако в този случай погълнатите течности са били и студени, усещането за утолена жажда не само може да не намалее, но може и да се увеличи. Защо?

Трябва да се знае, че, за да могат клетките на всички тъкани, в това число и клетките на стените на пикочните пътища, да усвоят течностите, са нужни здрави надбъбречни жлези. Големият обем погълната вода /особено студена или с лед/ охлажда бъбреците и способността на клетките да я усвоят намалява още повече. Единственият резултат от такъв воден режим е само усиленото уриниране и обилното потене.

Ето защо ние препоръчваме да се спазват следните правила за употреба на вода през топлия сезон.

  • Пийте водата или топла, или хладка, но никога студена.
  • Пийте вода само когато изпитвате жажда.
  • Пийте вода точно толкова, колкото да удовлетворите своята жажда.
  • В никакъв случай не злоупотребявайте с бира, не поглъщайте бутилки сладка плодова вода, защото натоварват излишно работата на бъбреците.
 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Вода и водолечение“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 6.11 /петък/ от 19:15 до 20:300 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Февруари 2021 март 2021 Април 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.