Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Обещание без размисъл може да доведе до разочарования. Затова помисли преди да действаш.
Махабхарата

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Източна медицина

Източна медицина » Други

Ефектът на Кирлиан

* Всеки жив организъм създава свое материално биологично поле със сложна конфигурация

* На фотографска плака може да се фиксира невидимото и неуловимото досега вътрешно състояние на организма в даден момент

През 1939 г. руските изследователи, съпрузите С. И В. Кирлиан откриха нов начин за фотографиране без фотоапарат с помощта на високочастотно електрическо поле. Този начин на фотографиране получи приложение в техниката, геологията, криминалистиката и малко по-късно – в медицината. Това беше по-нататъшно развитие на работите на френския изследовател А. Бувие, изучавал лъчението на биополето от растения и от отделни части на човешкото тяло в сиво-синя светлина.

Ефектът на Кирлиан позволява да се открие и да се фиксира на снимки ”изтичането” или еманацията на енергията от органични или неорганични тела, намиращи се в поле с висока честота. Снимките показаха разпадането на електрическото поле на повърхността на контролния обект. Доказано бе, че всеки жив организъм създава свое материално биологично поле със сложна конфигурация,

изменящо се в зависимост от психическото или физическото състояние на изследвания.

Само по себе си изображението на биополето е много красиво. Авторите, открили новия ефект, пишат: “В полезрението на фона на топографската конфигурация на човешката кожа припламват, светят и тлеят електрически заряди – ярки или бледи, непрекъснати или мигащи, подвижни или неподвижни. От някои участъци на кожата излиза по-голямо или по-малко лъчение, а от други съвсем липсва. Тази нееднородност може да се нарече “интонация на оцветяването”.

Важно свойство на ефекта на Кирлиан е възможността да се фиксира на фотографската плака невидимото и неуловимото досега вътрешно състояние на организма в даден момент. Получаваните изображения /различни по форма, спектър и динамика/ позволяват да се оцени нормалното или патологичното състояние на целия организъм или на отделни негови органи. Експериментите, направени по метода на Кирлиан, показаха, че аурата /биополето/ на изследвания човек силно се променя след процедури по иглотерапия. Това изменение се отнася до интензитета, цвета и диапазона на еманацията.

Цветните фотограми на аурата, както и термограмите се използват за диагностика в редица клиники по света.

С тяхна помощ се откриват тумори, заболявания на вътрешните органи, на ставите и др. Учените стигнаха до извода, че между “високочестотните” изображения на нормалната и на раковата тъкан съществува ясна разлика. Тя позволява не само да се съди за разпространението на туморния процес, но и за динамиката на злокачествения растеж.

С помощта на високочестотна фотосонда са получени кирлиановски фотографии на вътрешните кухини. Това открива немалки възможности за разработване на методика за ранна диагностика на различни патологични процеси. Как може да бъде обяснен механизма на “биоплазменото” излъчване? Според някои учени живите организми, спадащи към тъй наречените открити системи, непрекъснато обменят материя с околната среда, като поглъщат, отделят и разлагат определени химични съединения. При това човешките същества са интегрални частици от Вселената, тъй като полето на тяхната еманация се разпространява отвъд физическите граници на тялото. Калифорнийският учен Д. Паркет казва, че изучаването на ефекта на Кирлиан позволява да се мисли за човека като за “нещо повече от къс материя, обвит в кожа”.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Други“

Всички статии по темата

 

Новини

Здравен център „Дар“
РАБОТНО ВРЕМЕ 
Курс Основи на здравето
13 и 14 октомври 2018 
Гонг медитация
Петък (21 септември) от 19:15 до 20:30 ч. 
Лекции и семинари на Сал Ракели в България
през септември - октомври 2018 г. 
Отдава се зала под наем
за йога, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

август 2018 септември 2018 Октомври 2018
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“
  • Ден на „двете тръби“ Ден на „двете тръби“

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0894 397 473, email: info@dar-center.com

© 2018 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.