Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За интелекта

За интелекта » Силата на мисълта и сърцето

Мощта на мисълта

* Всеки от нас е отговорен не само за своите постъпки и действия, но и за своите думи и мисли

Според изследванията на учените 70 на сто от децата с церебрална пареза се раждат при родители, които решават до 3-4-я месец да имат или да нямат деца. Децата с ярко изразено кривогледство и късогледство се раждат при двойка, където един от родителите иска момче, а другият - момиче. Ето защо е толкова важно да контролираме своите думи и мисли и да им обърнем най-сериозно внимание.

Произнесените от нас думи притежават огромна сила, но мнозина от нас не разбират тяхната важност. Ние постоянно нещо говорим, но го правим небрежно, рядко се замисляме за съдържанието и формата на нашите изказвания. Не обръщаме внимание на това какви думи употребяваме. И се оказва, че болшинството от нас използват отрицателни форми.

Всяка дума, всеки звук, произнасян от нас, всяка мисъл се излъчват в пространството и създават неунищожими вибрации, които на свой ред оказват пряко влияние върху нас. Ето как обосновава това руският учен А. П. Дубов:

"Съзнанието е способно не само да създава мислеформи, но и да ги обективизира по свое желание от виртуални частици. От това следва, че самата мисъл, възникнала у човека, представлява универсална енерго-полева субстанция, способна да се трансформира в какъвто и да е вид материя и да взаимодейства с виртуалните частици на физическия вакуум. Всички сме гиганти, възпитани от пигмеи, които са се научили да живеят, мислено прегърбени".

Човек е отговорен не само за своите действия, но и за своите мисли - и пред себе си, и пред останалите хора, и пред космоса. Затова е задължен да изключи от съзнанието си всякакви мисли за несполука или болест и да превключи себе си само на успех и здраве. Концентрацията върху успеха и доброто здраве ще ни накара да мислим и да говорим само за тях, да ги почувстваме. Необходимо е по всякакъв начин да се отказваме от ролята си на неудачници, нищожества, болни. Понятието "успех" ще предизвика качествена промяна в нашето съзнание и това задължително ще се отрази върху нас и нашите дела.

Из "Физика на вярата"

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Силата на мисълта и сърцето“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 6.11 /петък/ от 19:15 до 20:300 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Януари 2021 февруари 2021 Март 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.