Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Здравословен живот

Здравословен живот » Храна и хранене

Живи и мъртви храни

* Обработената и "подобрена" храна пълни стомаха, но клетките на организма гладуват

Жива е естествената прясна храна, получена направо от природата. Освен другото тя съдържа и прана, която е основният енергиен източник не само за физическото, но и за останалите тела на човека. Най-много прана има в пресните и добре узрели плодове и зеленчуци, зърнените храни, покълналите семена и зърна, меда, ядките, млякото от крава, която пасе на воля.

Промишлено обработените храни носят печалба на търговците и болести на потребителите. Днес търговците в изобилие ни предлагат замразени, дехидратирани или пакетирани храни. Опаковките на преработените продукти сочат съдържание на минерали и витамини, но в тях липсва прана, липсват живителните сили на прясната жива храна. Те намаляват и се губят, включително витамините и минералните вещества, в процеса на обработката и при използване на микровълнова печка.

Жизнените сили на различни предмети могат да се видят с помощта на кирлиановата фотография. Тя улавя светлината и цветовите еманации, обграждащи всяка жива материя. Живите зъби блестят, мъртвите и изкуствените - не.

Обектите, които излъчват златисто-жълта светлина, са изпълнени с жизнена сила. Пресните храни създават ярки и чисти цветове, докато замразените и дехидратираните имат само бледо сияние. Мътна сива светлина обгражда месата и синтетичните храни /маргарина, чипса например/, което показва, че жизнената им енергия клони към нула.

Суровата ряпа създава много по-ярък образ от варената, пълнозърнестият хляб е много по-светъл от питата, приготвена от бяло брашно. Пресните зеленчуци имат много по-силна светлина от консервираните, варените или преминали през микровълнова печка. Маслото блести в жълто, а маргаринът е синкав. Пресните яйца блестят в бледочервено, старите са синкави.

Качеството на храната рязко спада, когато тя се обработва с изкуствени хормони, багрила, консерванти, оцветители, набухватели, когато тя се облъчва. Всички тези изкуствени добавки придават на храната само търговски вид, но са чужди и вредни за нашето здраве. Те внасят калории, но не и храна за клетките. Такава храна е мъртва. Изборът е наш.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Храна и хранене“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

август 2021 септември 2021 Октомври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.