Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Източна медицина

Източна медицина » Възможностите на човека

Колко време може да се издържи без храна

“И след като пости четиридесет дни и четиридесет нощи, най-после огладня” /Матея 4:2/

Често можем да прочетем или да чуем твърдението, че възможностите на човека са неограничени. Хиляди са примерите на удивителните възможности, които крият човешката физика, психика, интелект...Да вземем за пример храненето.

Известно е, че без храна човек може да издържи около 40 дни. Достоверно са установени случаите, когато тибетски монаси не са слагали нищо в устата в продължение на 60, 90 и повече дни. Един от удивителните примери за въздържане от храна ни привежда в своята книга “Автобиография на един йогин” известният не само в Индия, но и в Америка и Европа Парамаханса Йогананда. Ето как той описва срещата си със светицата йогиня Гири Бала:

- Кажете ми, Майко, със собствените си уста – наистина ли живеете без храна?

- Това е вярно. –Тя мълча няколко мига. Следващата забележка показа, че на ум се е борила с аритметиката. – От дванадесет години и четири месеца до сегашните си шейсет и осем години – над петдесетгодишен период – не съм яла храна и не съм пила течности.

- Никога ли не сте се изкушавали да хапнете?

- Ако почувства силен глад, бих яла. – Просто и в същото време царствено изрази тя онази аксиоматична истина, която е твърде добре известна на света, въртящ се около трите яденета дневно. – Но Вие все пак ядете нещо! – В тона ми имаше заговорническа нотка.

- Разбира се! – Тя се усмихна с бързо разбиране.

- Вашето хранене се извлича от по-фините енергии на въздуха и слънчевата светлина, а също така от космическата сила, която презарежда тялото ви през продълговатия мозък.
Тя, както отбелязва авторът, прилага определени йогически техники, за да презареди тялото си с космическа енергия от етера, слънцето и въздуха.

А ето и мнението на д-р Джордж Крайл за интимните механизми на храненето, което той е изразил на едно събрание на медици в Мемфис през 1933 г.: “Това, което ядем, е лъчение, нашата храна е квант енергия. Това така важно лъчение, което освобождава електрически токове за електрическата верига на тялото – нервната система, се захранва от слънчевите лъчи. Атомите са слънчеви системи. Атомите са носителите, пълни със слънчево лъчение, подобно на многократно навита пружина. Тези безбройни, пълни с енергия атоми се приемат като храна. Щом веднъж влязат в човешкото тяло, тези заредени носители, атомите, се разреждат в протоплазмата на тялото, лъчението доставя нова лъчиста енергия, нови електрически токове. Тялото ви е направено от такива атоми. Те са вашите мускули, мозък и сетивни органи, такива като очите и ушите.”

Днес официално са известни над 30 хил. души, които се хранят само със слънчева енергия – това са тъй наречените слънцеяди, което е още едно потвърждение на казаното по-горе от д-р Крайл.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Възможностите на човека“

Всички статии по темата

 

Новини

Здравен център „Дар“
РАБОТНО ВРЕМЕ 
Курс по ирисова диагностика
15-16 и 22-23 юни 
Следваща гонг медитация
14 юни (петък)
от 19:15 до 20:45 ч. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

КАЛЕНДАР НА ПОСТИТЕ
за 2019 година За постите

Май 2019 юни 2019 Юли 2019
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0894 397 473, email: info@dar-center.com

© 2019 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.