Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Природна медицина

Природна медицина » Позитивното мислене

Изкуството на позитивното мислене

* Мислената замяна е едно от най-добрите средства за преодоляване на депресията

Няма по-мощна целителна сила от позитивната мисъл. Тя обаче трябва съзнателно и старателно да се култивира още от детските години. Ето какво си спомня по този повод известният природолечител Пол Брег:

“Моята майка беше мъдра и благородна жена и своята философия тя предаде на мен. Именно тя ме научи към замяната на мислите.

Моят постоянен другар беше малкото куче на име Вилбур, което аз много обичах.Убиха го. Аз отидох при майка с тази мъка. Когато ридаех в ръцете й, тя ми разказа как да победя болката от загубата с мислена замяна. Вместо да плача за кучето, тя ме посъветва да изменя посоката на своите мисли и да мисля за онези щастливи времена, когато имах Вилбур; да си спомня дългите разходки през пролетта, когато всичко беше потънало в цвят, и Вилбур ловуваше зайци, които винаги успяваха да му се изплъзнат.

След като си представих всичко това, аз започнах да разказвам на майка си и други случки с него, а тя се усмихваше в отговор. Оттогава, когато и да мислех за кучето, аз автоматично заменях чувството за загуба с щастливи спомени.

Под ръководството на майка си аз започнах да прилагам тази полезна замяна на мисли и към други детски тъги.Замяната на печални мисли с щастливи стана духовен навик, който ме спаси от много нервни сривове в течение на дълги години живот.

Загубата на много близък за вас човек – това е едно от най-големите сътресения. Може да настъпи такава депресия, че това да доведе до смърт. Независимо от моята философия и забележителен запас от жизнени сили, аз чувствително отслабнах за няколко дни от мъка, а моите вътрешни органи, особено сърцето и белите дробове, бяха така потиснати, че ми беше трудно дори да дишам. Аз зная колко е трудно да се контролира подобно състояние. Но това все пак може да бъде направено с помощта на вътрешната мислена замяна.

Ние можем да отхвърлим нещастните горестни мисли и да ги заменим с щастливи спомени. Печал – това е огромна загуба на нервна сила. Сълзите не могат да отстранят причината за мъката. Такава безполезна загуба на нервна енергия може да бъде преустановена с мислена замяна. Макар и съзнателно, нека щастливите мисли да изпълнят вашия ум.

И всичко си идва на мястото в самите вас. Във вашите възможности е да направите вашето царство забележително място, пълно с вдъхновение.”

Ето и някои други подобни примери, когато доста характерни негативни мисли, можем да трансформираме в позитивни.

“Как мога да продължа да живея, след като ми се случи такова нещо!” – Не поемам отговорност за всичко, което се случва по света. Всеки човек си живее живота. Аз се радвам на Живота и го моля за прошка за мислите и емоциите си.

“Не мога да бъда спокойна, ако не знам къде е детето ми /мъжът ми, майка ми, брат ми и тъй нататък/, какво прави, дали всичко е наред?” – Доверявам се на Живота и му позволявам да се грижи за мен! Позволявам на Живота да се грижи за близките ми.
“Съдбата е несправедлива към мен, моят живот е низ от страдания.” – Благодарен съм на Живота за уроците, които ми дава. Тези уроци ми помогнаха да разбера, че трябва да променя начина си на мислене и живота си.

“Фигурата ми /кожата, краката, гърдите/ е постоянен източник на негативни преживявания!” – Безкрайно съм благодарна на Живота за това, че имам възможност да живея, ям, и пия, да дишам, да гледам, да се движа, да работя, да творя, тоест че имам това, от което са лишени милиони хора.

“Не понасям, когато ме командват, когато ми заповядат и поучават.” – Позволявам на хората да се държат така, както смятат за необходимо. С интерес се вглеждам в разнообразието от човешки характери. Винаги съм напълно спокоен.

И така нататък.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Позитивното мислене“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

август 2021 септември 2021 Октомври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.